PRIPADNICI BALKANSKOG KARTELA ZAĆUTALI U TUŽILAŠTVU: Jedan već u pritvoru, drugi se provodio sa Sorajom!

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osam lica i to: Miroslava Starčevića, Predraga Stojića, Zorana Jovanovića, Miloša Milovanovića, Marka Milovanovića, Stefana Nakića, Srđana Đurića i Marka Simića zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

– Javno tužilašto za organizovani kriminal je nakon saslušanja sedmorice osumnjičenih koji su dostupni nadležnim organima Srbije predložilo sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na sva lica odredi pritvor – saopšteno je iz tužilaštva.

Kako se navodi, osumnjičeni su se danas na saslušanju branili ćutanjem.

– Ova organizovana kriminalna grupa je u periodu od 12.2. 2020. do 16. 3 2020. na teritoriji Republike Albanije i Republike Srbije kupovala, prenosila i posredovala u kupovini i prodaji opojne droge – marihuana. Samo u jednoj od zaplena, 2. marta 2020. pronađeno je i oduzeto 782 kilograma opojne droge marihune na graničnom prelazu Vatin. U toku predistražnog postupka prikuljeni su dokazi koji se odnose na korišćenje Skaj aplikacije putem međunarodne pravne pomoći – saopšteno je iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Podsetimo, kako je Kurir pisao, Miroslav Starčević uhapšen je u maju i od tada je u pritvoru. Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni se dovode u vezu sa Balkanskim kartelom.

Kako je Kurir ekskluzivno objavio, ova grupa dovodi se u vezu i sa zaplenom kokaina vrednog 300 milina evra, 2019. u Rumuniji.

– Tada su uhapšena dvojica zaposlenih u firmi Miloša Milovanovića, koji su i osuđeni na po devet godina i četiri meseca zatvora – otkrio je izvor Kurira.

Inače, Miloš i Marko Milovanović su rođena braća, a Miloš je od ranije poznat javnosti po druženju sa crnogorskom starletom Sorajom Vučelić.

Njih dvoje uslikani su u jednom restoranu u grčkom letovalištu Hanioti, i to nekoliko meseci posle zaplene kokaina u Rumuniji.

Kurir.rs

- Advertisement -

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci