back to top
mojatv

PRVOG DANA BESPLATNO ZA SVE POSETIOCE: Počinje skijaška sezona na Torniku, ovo se čekalo (FOTO)

Nakon snežnih padavina koje su za Božić pogodile Zapadnu Srbiju stekli su se uslovi da počne skijaška sezona na Torniku. Ona zvanično počinje u petak 12. januara, kada će skijanje biti besplatno za sve posetioce.

– Nakon besplatnih sadržaja prvog dana otvaranja, tokom naredna dva dana, 13. i 14. januara, svi posetioci će imati priliku da iskoriste popust od 30 odsto na cene ski-karata, saopšteno je iz Skijališta Srbije.

Ski centar “Tornik” nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490m, 9 km od turističkog centra Zlatibor. Ukupan kapacitet skijališta je oko 5.400 skijaša na sat.

Ski centar Tornik opremljen je sa šestosednom žičarom, kapaciteta 3.000 skijaša na sat, dva ski lifta tipa “sidro”, ukupnog kapaciteta 2.400 skijaša na sat. Pet staza, Stankova ravan, Čigota, Tornik, Ribnica i Zmajevac pokrivene su sistemom za veštačko osnežavanje, tako da ovaj ski centar više ne zavisi od vremenskih uslova.

(Kurir.rs/RINA)

Bonus video:

02:26
KOPAONIK SKUPLJI OD FRANCUSKE! Sve spremno za skijanje, uz pomoć veštačkog snega! POGLEDAJTE KAKO TO IZGLEDA i ŠTA KAŽU TURISTI

Kurir

Najnoviji članci