“RAZDVAJAJU SPAJIĆA I JAVNO ISTIČU VEZE SA OVIM DRŽAVAMA” Savić o politici u CG: Dva poslanika su VEĆ ISKLJUČENA! (video)

Formiranje 44. Vlade Crne Gore izgleda dalje nego pre početka pregovora. Mandatar Milojko Spajić tvrdio je da ima većinu, koja je ipak od početka bila nesigurna, a nakon poigravanja sa podršakom od poslanika koji je bio na iszbornoj listi Đukanovićevog DPS-a izgleda da je izgubio podršku najbliže stranke – Demokratske Crne Gore i Lidera Alekse Bečića.

Predrag Savić, advokat i Vladimir Dobrosavljević, politički analitičar gostovali us ovim povodom u jutarnjem programu Kurir televizije.

01:27
RAZDVAJAJU SPAJIĆA I JAVNO ISTIČU VEZE SA OVIM DRŽAVAMA Savić o politici u CG: Dva poslanika su VEĆ ISKLJUČENA! (video)

Dobrosavljević daje svoj uvid:

– Sada se jedan deo koalicionih partnera diferencira od ove politike, posebno se razdvajaju od Spajića i ovakvog načina i pokušaja formiranja nove vlade. Na kraju, unutar okvira poslaničkog kluba samog pokreta Evropa, imamo situaciju da su do sada već dva poslanika, bez obzira na gramatičku ispravnost, isključena. Jedna je već isključena, a druga će verovatno takođe biti isključena – rekao je Dobrosavljević uz zaključak:

Dakle, da vam kažem, nešto što je trebalo da bude prilično jednostavan i lak zadatak, zbog uticaja određenih poslovnih struktura bliskih prethodnom režimu Demokratske partije i socijalista, kao i zbog neadekvatnih diplomatskih aktivnosti nekih zapadnih saveznika i uticaja određenih centara moći, o kojima više ne možemo da budemo sigurni ko su, dolazimo u situaciju u kojoj se javno ističu veze sa Amerikom, Izraelom i Nemačkom koje imaju uticaj na formiranje ove vlade i njenu strukturu. Dolazimo u situaciju u kojoj se generiše potpuno nova politička kriza, i sada je veliko pitanje kako će se ona rešiti, iako je sve trebalo da bude prilično jednostavno i normalno i da postavi temelje za dalju tranziciju Crne Gore i suštinske reforme koje su joj neophodne – rekao je Savić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:07
KURIR TV SPECIJAL! Božović: Srbija i Crna Gora ostaju najbolji prijatelji!

- Advertisement -

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci