U toku je Petrovski post, koji će trajati do 11. jula, pa je idealno vrijeme da isprobate recepte za ribu. Ona se jednostavno priprema, a možete je pržiti, pohovati ili peći.
Mi vam donosimo još jedan super recept za skušu koja se pravi od samo par sastojaka i koja se kuva, a tajna odličnog ukusa krije se u marinadi. Poslužite je sa pečurkama i lukom, a po želji dodajte i bareno povrće.
Sastojci:
- 2 skuše
- 200 g šampinjona
- 3-4 crna luka
- 1/2 limuna
Za marinadu:
- 750 ml vode
- 100 ml sirćeta
- 60 ml ulja
- 3 kašičice soli
- 3 kašičice šećera
- 2 lovorova lista
- 10 bibera u zrnu
Recept za kuvanu skušu sa pečurkama:
1. Očistite skušu: Skinite glavu ribe, očistite krljušti. Presecite po dužini, ali ne do kraja, izvadite kosti. Isecite na kolutove ili očistite u ribarnici.
2. Isecite ostale sastojke: Crni luk isecite krupno, pola stavite u šerpu, poređajte ribu preko. Dodajte pečurke i preostali luk.
3. Napravite marinadu: U šerpu stavite vodu, sirće, ulje, so, šećer, biber i lovorov list. Kuvajte do ključanja, pa prelijte preko ribe.
4. Nastavite kuvati: Poklopite i kuhajte dok ne proključa, ostavite još 3 minute. Ohladite i poslužite na sobnoj temperaturi.
Kurir
Izvor: ( www.kurir.rs / MojaTV.rs )