back to top
mojatv

ŠEST MESECI OD STRAVIČNOG MASAKRA U MALOM ORAŠJU I DUBONI: Pomen na mestu ubistva mladih (FOTO)

DANAS se navršilo šest meseci od masovnog ubistva u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca kada je Uroš Blažić ubio devetoro mladih ljudi, a dvanaest teško ranio.

шест месеци од стравичног масакра у малом орашју и дубони: помен на месту убиства младих (фото)

Foto: N.Živanović

Na mestu stradanja Ravni gaj kraj Malog Orašja, u prisustvu roditelja, članova porodica, prijatelja i meštana, održan je pomen šestorici ubijenih mladića.

šest meseci od stravičnog masakra u malom orašju i duboni: pomen na mestu ubistva mladih (foto)
Foto: N.Živanović

Neutešni roditelji, braća i sestre, porodice i meštani palili su sveće i položili cveće i vence na novoizgrađeni spomenik žrtvama masovnog ubistva.

Vence su položili i predstavnici Gradske uprave Smederevo. Sveštenici SPC su služili pomen za duše nevino nastradalih.

šest meseci od stravičnog masakra u malom orašju i duboni: pomen na mestu ubistva mladih (foto)
Foto: Фото: Н.Живановић

POGLEDAJ GALERIJU

Uroš Blažić je 4. maja, bez ikakvog povoda, u Malom Orašju oduzeo život šestorici mladića koji su slavili Đurđevdan. Najmlađi je imao 15, najstariji 25 godina. Marka Mitrovića (18), Aleksandra Mitrovića (17), Nikolu Milića (15), Lazara Milovanovića (20) i Nemanju Stevanovića (21)  je usmrtio na licu mesta, dok je posle 50 dana borbe u bolnici, od teških rana, preminuo  Petar Mitrović (25).

Posle krvavog pohoda u Malom Orašju, u susednoj Duboni, Blažić je   ubio brata i sestru Milana (21) i Kristinu Panić (19) i Dalibora Todorovića (25). I u Duboni je danas na groblju gde počivaju služen šestomesečni parastos.

- Advertisement -

Najnoviji članci