SIRENE ODJEKUJU U RIJECI, SPROVEDENA POTPUNA EVAKUACIJA: U toku velika akcija u CRVENOJ ZONI grada, na snazi i zabrana LETOVA

Objavljeno

Oglašavanjem sirene početka opasnosti ujutro, desetak minuta nakon šest sati, počela je složena akcija izmeštanja i neutralizacije zaostale protivbrodske mine iz Drugog svetskog rata iz riječke luke.

Kako je najavljeno iz Štaba civilne zaštite Grada Rijeke, minu će plovilom prevesti na predviđenu lokaciju na moru u Riječkom zalivu i neutralisati. Uoči akcije sprovedena je potpuna evakuacija zbog sigurnosti i zaštite ljudskih života.

U subotu je iz zgrada u zoni neposredne potencijalne opasnosti u slučaju aktiviranja mine evakuisano oko 500 stanara. Sve je proteklo bez problema, većina je sama organizovala privremeni smeštaj, a manji deo smešten je u Dvorani mladosti na Trsatu, u kojoj su priređeni ležajevi i osveženje.

Luka Rijeka je potpuno ispražnjena, kao i centar grada. pic.twitter.com/fkPoYFnCdd
— Damir Car (@damir_car) March 19, 2023

Podela na zone

Obustavljen je rad svih privrednih, preduzetničkih, ugostiteljskih i ostalih delatnosti. Tokom subote s parkirališta u zoni opasnosti premeštena su parkirana vozila, s putničke obale u riječkoj luci privremeno su premeštena i sva plovila, a Riječki zaliv zatvoren je za plovidbu. Na snazi je i zabrana zone letova iznad riječke luke, posebno za dronove.

Područje uz riječku luku je radi sigurnosti podeljeno na “crvenu zonu” neposredne potencijalne opasnosti iz koje su evakuisani stanari i “žutu zonu.” U “crvenoj zoni” su ulice oko Putničke obale, od trga Žabice i Krešimirove ulice na zapadu, preko Adamićeve ulice i Rive do Rive Boduli i gradske pijace na istoku grada.

U “crvenoj zoni” onemogućen je sav saobraćaj, pa se drumski saobraćaj odvija tzv. severnim koridorom središtem grada. Stanarima u “žutoj zoni” preporučeno je da ne borave na otvorenom, niti uz staklene površine, a ugostiteljima da tokom akcije ne planiraju rad.

(Kurir.rs/Index.hr)

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci