back to top
mojatv

SRBIJA JURI MEDALJU I VIZU ZA PARIZ: Stevanović odredio SPISAK “DELFINA” za Svetsko prvenstvo!

Selektor muške vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović saopštio je danas spisak igrača za predstojeće Svetsko prvenstvo u Dohi.

Stevanović je pozvao Branislava Mitrovića, Dušana Mandića, Nemanju Ubovića, Strahinju Rašovića, Viktora Rašovića, Nikolu Jakšića, Savu Ranđelovića i Radomira Drašovića.

Na spisku su i Nemanja Vico, Đorđe Lazić, Đorđe Vučinić, Radoslav Filipović, Luka Gladović i Nikola Lukić.

U odnosu na ekipu koja je igrala na nedavnom Evropskom prvenstvu u Zagrebu, u ekipi nema Vuka Milojevića i Marka Radulovića. Umesto Milojevića i Radulovića su Đorđe Vučinić i kao debitant na velikim takmičenjima mladi igrač Partizana Luka Gladović. Prvi put će na Svetskom prvenstvu igrati Radoslav Filipović i Petar Jakšić, koji su igrali na Evropskom prvenstvu u Zagrebu.

Srbija će početi takmičenje utakmicom protiv Japana 5. februara, u drugom kolu dva dana kasnije na programu je duel sa Crnom Gorom, a 9. februara je utakmica protiv SAD.

Prvoplasirane ekipe iz svake grupe plasiraće se direktno u četvrtfinale, a drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igraće u osmini finala. Plasman u polufinale bi odveo Delfine na Olimpijske igre, a u nekim kombinacijama bilo bi dovoljno i četvrtfinale.

/Beta

02:40
NIKOLA RAĐEN UČI DECU DA IGRAJU VATERPOLO

Kurir

Najnoviji članci