SRPSKI NARKO-BOS VIŠE OD GODINU BIO NA OKU INSPEKTORA: Nešića pratili u stopu, snimali ga i slikali, a evo gde je uhapšen! (FOTO)

Brazilska policija je u četvrtak uhapsila 16 pripadnika opasne bande zbog šverca kokaina, a među njima i Srbina, koji je označen kao organizator svega, Aleksandra Nešića. Ovaj Srbin uhapšen je u svom restoranu u blizini Sao Paola kao rezultat intenzivnog rada policija koja ga je dugo pratila.

Akcija hapšenja u Brazilu je deo borbe protiv Balkanskog kartela i saradnje međunarodnih agencija, stranih i srpske policije.

Kakako se saznaje, ovaj Srbin bio je na merama brazilske policije još od zaplene prve pošiljke od 5,5 tona kokaina, a onda i 2 tone. Sniman je i praćen sve do četvtka kada je uhapšen u svom restoranu, odnosno oko godinu i po dana.

– Aleksandar Nešić je uhapšen u svom restoranu koji mu je bio i baza u gradu Gvaružu u blizini Sao Paola, na obali Atlanskog okeana – naveli su brazilski mediji.

Dok su tajni agenti pratili i snimali Srbina, bilo je primećeno da je on jedna od glavnih karika u švercu kokaina.

– Agenti su ga pratili u stopu, razgovori su mu prisluškivani, a agenti su napravili i snimke Nešića. Na jednoj od njih se vidi kako on opušteno leži na ležačjci, držeći telefon u rukama. Inače, prilično se opušteno ponašao sve vreme – objašnjavaju izvori.

Nešić je kod brazilskih vlasti označen kao jedan od najvećih evropskih trgovaca drogom. Kako su objasnili, kokain su poslali Srbi, a uzimali su ribari angažovani u zajednici u Guaruji i stizali su do ribarskih čamaca da bi se podigli na otvoreno more. Aleksandar Nešić je bio taj koji je pregovarao sa PCC-om i koordinirao logistiku.

– Ovo je znak da su pipci PCC-a (kriminalna organizacija „Primeiro Comando da Capital“) dosegli svaki kutak „starog sveta“ – navode tamošnji mediji.

Podsetimo, mlađi Nešić je zauzeo mesto svog oca Gorana Nešića Cige, koji je 2018. izručen Srbiji.

U akciji hapšenja su učestvovali Federalna policija Brazila, Nacionalna policija Zelenortskih ostrava, Uprava kriminalističke policije Republike Srbije, Nacionalna agencija za kriminal UK, američka DEA, Evropol i MAOC-N.

(Kurir.rs)

- Advertisement -

Bonus video:

01:34
VELIKA AKCIJA U BEOGRADU, PALA NARKO-GRUPA: Srbi švercovali drogu iz Južne Amerike, brodovima transportovali 324 kg KOKAINA

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci