back to top
mojatv

ŠTA ĆE SE DESITI SA BRITANSKOM MOHARHIJOM UKOLIKO KRALJ ČARLS UMRE Izrađen DETALJAN PLAN u slučaju smrti engleskog monarha

Oči svetske javnosti trenutno su uprte u narušeno zdravstveno stanje kralja Čarlsa i svi sada postavljaju jedno pitanje – šta će se desiti sa britanskom monarhijom u slučaju njegove smrti. Vrlo je izvesno da će za vreme naših života princ Vilijam biti taj koji će naslediti engleski tron.

Ispostavilo se naime, da postoji detaljno razrađen plan u slučaju Čarlsove smrti koja čak i nosi svoju šifru.

Šifra u slučaju smrti kralja Čarlsa

Planovi u slučaju smrti kralja Čarlsa i državne sahrane navedeni su pod šifrom “Operacija Menai Most”.

“Imamo tačno razvijen i detaljan plan u slučaju smrti Njegovog Veličanstva. Most Menai je zapravo šifra za smrt kralja Čarlsa”.

Tako da da, ovaj plan se već dugo vremena razrađivao.

Šta se dešava na dan kraljeve smrti?

Planovi za Čarlsovu sahranu su detaljno obrađeni odmah nakon što je postao kralj – kako je izjavio britanski oficir Sajmon Morgan. Oni su uzeli u obzir to što kralj ima 73 godine i jednostavno su morali da uzmu stvar u svoje ruke i pre vremena.

Ono što ne sme da se desi na dan smrti kralja Čarlsa je to da kraljevskoj porodici tužnu vest saopšti britanski premijer.

Svakako će umrlica biti okačena na kapiji Bakingemske palate.

Zastava će takođe biti spuštena na pola koplja, baš kao i u vreme smrti kraljice Elizabete.

- Advertisement -

Princ Vilijam će momentalno postati kralj

Krunisanje princa Vilijama sačekaće još nekoliko meseci nakon Čarlsove smrti, ali on će svakako biti novi kralj onog momenta kada Čarls umre. Vilijam će se obratiti tada najverovatnije naciji i počeće polako sa vladinim obavezama. U međuvremenu, telo kralja Čarlsa biće premešteno iz Bakngemske palate u Vestminster Holu gde će počivati, baš kao i pokojna kraljica Elizabeta.

Sahrana kralja Čarlsa obaviće se devet dana nakon njegove smrti i nakon toga njegovo telo biće položeno u Memorijalnoj Kapeli Kralja Džordža u Vindzor zamku.

(Kurir.rs/Cosmpolitan.com/T.B.)

Bonus video:

00:07
Sahrana Nade Perić

Kurir

Najnoviji članci