SVE BOLJA BEZBEDNOSNA SITUACIJA U ZRENJANINU: U svim ključnim oblastima sprovođene planske mere policije

Policijska uprava u Zrenjaninu tokom minulog oktobra ostvarila je na području u kojem deluje povoljno stanje bezbednosti, smanjenjem broja evidentiranih krivičnih dela, saopštili su iz zrenjaniske policije. Ocenjeno je da tokom oktobra ukupno stanje bezbednosti ukazuje da su u svim ključnim oblastima sprovođene planske mere policijskih službenika, što je uticalo na ličnu i imovinsku sigurnost građana.

– Nije bilo težih narušavanja javnog reda i mira i pored održanog velikog broja javnih okupljanja, a u oblasti bezbednosti saobraćaja, zabeležen je manji broj saobraćajnih nezgoda, u odnosu na isti period prošle godine. Evidentano je suzbijanje kriminaliteta, a ukupan broj otkrivenih i registrovanih krivičnih dela, smanjen je za oko 8 odsto, u odnosu na oktobar prošle godine. Ovog oktobra bilo je 199 krivičnih dela, dok je u istom mesecu lane, evidentirano 215 krivičnih dela izvršenih na ovom području, navode iz Policijske uprave u Zrenjaninu.

Nadležnim tužilaštvima podnete su krivične prijave protiv 134 osobe, od kojih je 12 maloletno.

– Zbog težih krivičnih dela, policijski službenici zadržali su šest osoba, a uhapsili pet. Nije bilo evidentiranih najtežih krivičnih dela kao što su ubistva, teška ubistva niti su evidentirani pokušaji izvršenja ovih krivičnih dela. Najdominantniji je kriminalitet na zrenjaninskom području odnosi se na imovinu, krađe i teške krađe, koje čine preko 40 posto ukupno ovom evidentiranog kriminaliteta na području. Nasilja u porodici je manje u odnosu na isti mesec prošle godine, a protiv 16 osoba podnete su krivične prijave za izvršena krivična dela, na štetu 22 osobe, kažu u zrenjaninskoj policiji.

– Većinom je reč o verbalnom nasilju između bračnih i vanbračnih supružnika, kao i dece i roditelja, ali bez težih posledica. Otkriveno je 28 krivičnih dela zloupotreba opojnih droga, što je za 56 posto više, nego u oktobru lane. Ralizovano je 27 zaplena, u kojima je oduzeto 814 grama opojnih droga, uglavnom marihuane, kokaina i amfetamina, ističu u PU Zrenjanina.

U novembru je podneto pet krivičnih prijava za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, oduzeta su dva komada oružja i 137 komada municije.

– Evidentirano je 77 prekršaja iz oblasti JRM, više nego lane, sa 62 prekršaja, najčešće na ulicama i trgovima. Prijave su podnete protiv 74 osobe, od kojih 7 maloletnika i 33 povratnika, izvršioca prekršaja protiv javnog reda i mira.

Bez većih incidenata u školama

Policajci , pozornici i patrolna policija su u oktobru bili angažovani u 75 školskih objekata, da zrenjaninske škole budu bezbedno okruženje za učenike i sve osoblje.

– Nije bilo značajnih incidenata u školama, a od septembra nastavljena je realizacija projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“, u saradnji sa školskom upravom i predavanja po školama, projektom „Osnovi bezbednosti dece“, kroz kontakte policije sa školskim timovima za zaštitu učenika od zlostavljanja i zanemarivanja.

Manje saobraćajnih nezgoda, ali jedna poginula osoba

- Advertisement -

Oko 19 posto je manje saobraćajnih nezgoda nego lane u istom periodu, kao i broj nezgoda sa nastradalim licima.

– Uprkos povoljnom trendu u ovoj oblasti, na žalost, u saobraćajnim nezgodama na putevima, u oktobru je poginula jedna osoba. Na četiri deonice državnog puta prvog B reda, kao i na ostalim putevima na ovom odručju, pojačana je aktivnost saobraćajne policije.

Boravilo 2006 stranaca, nije bilo krijumčarenja ni trgovine ljudima

– Prethodnog meseca boravilo je 2006 stranih državljana na području Zrenjanina, nije bilo evidentiranih krivičnih dela sa elementima prekograničnog kriminala, krijumčarenja i trgovine ljudima, navode u PU Zrenjanina.

Kurir.rs/N.H.

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci

ZVEZDA SE JEDVA PROVUKLA U KRUŠEVCU! Crveno-beli slabo odigrali, ali dovoljno da SLOME Napredak i ponovo se približe Partizanu!

U okviru 17. kola Superlige Srbije, fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Napredak u Kruševcu...

TROJICA PALICAMA BRUTALNO PRETUKLA MUŠKARCA PRED ŽENOM I DETETOM! Horor nasred puta u Novom Pazaru: Zaustavili auto, usledio UŽAS

U novopazarskom naselju Drum nasred puta brutalno je pretučen muškarac i to pred ženom...

“TRAŽE SMRTNU KAZNU ZA UBICE MALE VANJE” Dopisnik “Politike” iz Makedonije dao PODROBAN IZVEŠTAJ o zločinu: Idu sa SUZAMA U OČIMA

Svirepo ubistvo devojčice u Skoplju u koje su umešani i članovi porodice ostavilo nas...

NOVI SAD MEĐU VODEĆIM GRADOVIMA EVROPE: Evo u čemu Novi Sad prednjači

Šume su najvažnija i najraznovrsnija ekološka infrastruktura u Evropi. Novi Sad spada u one...

DNEVNI HOROSKOP ZA 6. DECEMBAR 2023. GODINE: Nekima fali odmor, drugima strast, Blizance čeka flert sa Škorpijom

Ovo je dnevni horoskop za 6. decembar 2023. godine, otkrijte šta očekuje vaš horoskopski...