“Tada mi je povišen adrenalin i UZBUĐENA SAM” Nela Mihailović o glumačkim izazovima: “Jednostavno, tome težim”

– U svakoj ulozi sam nalazila motiv ali moja glumačka zrelost je doprinela da u lepezi mojih majki koje sam do sada odigrala, ova bude posebna – kaže Nela Mihailović.

www.instagram.com

Ostvarila vam se velika želja da vam u “Herojima Halijarda” direktan partner bude Žarko Laušević. Koliko vam je pomagao pri zajedničkim scenama?

– On je devet godina stariji od mene ali je po glumačkom iskustvu mnogo više. Rasla sam gledajući njega u filmovima i serijama ali i sanjajući da ću u jednom trenutku, kada postanem glumica, stati preko puta njega i da će mi biti direktan partner. U tom smislu san mi se ostvario. On je predivan partner i veličanstven glumac. Užasno je diskretan kolega u savetima. Čini mi se da pogledom najviše govori. Dok sam snimala sa njim bilo mi je dovoljno da ga pogledam u oči i da budem mirna jer sam bila sigirna da bi mi rekao ako nešto treba da promenim i uradim drugačije. On je gospodin glumac u svakom smislu te reči. Ima jedan gospodski odnos nadasve ljudski prema svima.

www.instagram.com

Svekra vam tumači Petar Božović, koji u filmu ima bukvalno samo dve rečenice…

– To je veličina njegovog glumačkog bića. On je veličanstven i ne može svako da tako ćuti, ni u jednom kadru. Bukvalno igra celim svojim glumačkim bićem i to se naravno najviše ogleda u očima. Bila sam fascinirana i dok smo snimali jer sam videla šta i kako radi. On je vrstan umetnik sa jednim ogromnim iskustvom i sa jednom glumačkom težinom. Ne bi morao da progovori ni jednu reč, da bi bio veliki. I naravno, kada progovori, onda je ogromno zadovoljstvo. Prvi put sam radila sa njim i srećna sam zbog toga. Velike uloge pravite kada uz vas imate bolje partnere, a meni se to desilo na ovom projektu.

Kada ste na specijalnoj projekciji “Heroja Halijarda”, koja je odžana u Domu kulture “Mija Aleksić” u Gornjem Milanovcu, izašli da se poklonite nakon projekcije filma, dobili ste ogroman aplauz. Kako se u tim prilikama oseća glumac?

– To je neki trenutak uzbuđenja. I posle predstava, kada mi kćerke kažu da sam dobila najveći aplauz, ja nikada nisam svesna toga. Tada mi je povišen adrenalin i jako sam uzbuđena. Za taj aplauz glumac radi. To se mora nazvati tim imenom. Aplauz pruža publika i bez njega ja, kao glumica, ne postojim. Nema nikakvog smisla da se igra predstava pred praznom pozorišnom salom ili da se prikazuje film pred praznom bioskopskom salom. Za taj aplauz mi glumci radimo.

www.instagram.com

Godinama ste strpljivo čekali priliku da snimite film, a posle toga su krenule da se nižu uloge. Čini se da je uloga Dušanke Jović u “Halijardu” kruna vaše dosadašnje filmske karijere …

- Advertisement -

– Ja ne razmišljam na taj način. Cilj mi je da svaka sledeća uloga pruži prostor za neku glumačku kreaciju. Jednostavno, tome težim. Do sada je uloga Stane u filmu “Led” Jelene Bajić Jočić meni bila najdraža filmska rola zato što je i po zadatku bila zahtevna i velika i moglo se mnogo toga tu pokazati. Međutim, sada se desila Dušanka. Odgledala sam projekciju i mada je uvek teško gledati prvi put jer uglavnom lovim svoje greške, moram da priznam da koliko god sam bila uzbuđena i pod nekom vrstom treme, bila sam zadovoljna. Svesna sam da sam uradila jedan lep posao iako sam u nekim trenucima pomislila da sam neke scene mogla drugačije da odigram. Ali to je glumačko biće i tako treba da bude jer mislim da nas samo to tera da sledeći put budemo još bolji. Svest o sebi i biti objektivan prema sebi je najveći zadatak ne samo glumca nego čoveka uopšte. Užasno se trudim da budem objektivna prema sebi i svesna sam kada sam dobra ali i kada je to moglo biti bolje.

www.instagram.com

Priželjkujete li još neku određenu glumačku rolu?

– Ima ali odavno nemam konkretne naslove, zato što sam shvatila, ali i glumački put me je naučio, da mi je često izmicalo ono što sam želela a stizalo me je nešto što nisam ni slutila da će pripasti meni a onda u tome uživala. Zaista mislim da je istina u tvrdnji da uloge nas nađu a ne mi uloge.

Možda uloga bake?

– Neka potraje još neko vreme da igram majke, jer ih rado igram. Do uloga baka ima još vremena.

VIDEO: Nela Mihailović – izjava

Nela Mihailović – izjava


Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci

“TEŠKO JE PRIČATI…” Ivanić BRUTALNO ISKREN posle poraza: Moramo da se pogledamo u oči – ovo je neuspeh!

Izveštač Kurira iz Berna - Aleksandar Radonić Fudbaler Crvene zvezde, Mirko Ivanić, govorio je oporazu...

LOPOVI UPALI U 2 PRODAVNICE, UKRALI NOVAC I CIGARE VREDNE 350.000 DINARA: Policija stavila lisice na ruke razbojnicima iz Pazove

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, operativnim radom, rasvetlili dve teške krađe...

OVO JE SPISAK ČELNIH LJUDI CG KOJI SU BILI NA OROZU KAVČANA Dritan, Mandić, Kovačević…”Relaksirano ovo je ništa, najbolje sledi”

Pripadnici kavačkog klana, kako je otkriveno dešifrovanjem Skaj komunikacija, ali i prikupljanjem drugih dokaza...

LEKOVITOST OVE BANJE U VOJVODINI JE NAUČNO DOKAZANA! U njoj je boravio i jedan od najboljih svetskih pisaca svih vremena

Impresivno zdanje Jodna banja u Novom Sadu je nastalo u vreme Austro-Ugarske. Krajem 19.veka...