U OSNOVNOM SUDU U PRIŠTINI: Počelo prvo suđenjeČ.A. u odsustvu

PRED Osnovnim sudom u Prištini juče je počelo prvo suđenje u odsustvu za navodne ratne zločine na Kosovu, Srbinu Č. A iz Štimlja koji je optužen za navodne ratne zločine, uključujući učešće u ubistvu osam albanskih civila u Račku

у основном суду у приштини: почело прво суђењеч.а. у одсуству

foto d.z.

Pred Osnovnim sudom u Prištini juče je počelo prvo suđenje u odsustvu za navodne ratne zločine na Kosovu, Srbinu Č. A iz Štimlja koji je optužen za navodne ratne zločine, uključujući učešće u ubistvu osam albanskih civila u Račku.

Kako se navodi u optužnici koju su preneli prištinski mediji na albanskom jeziku, optuženi Č. A. je 15. januara 1999. godine u selu Račak, opština Štimlje, sarađivao sa grupom kriminalaca (za sada neidentifikovanih) „pri čemu je ova organizovana grupa, obučena u policijske, paravojne, vojne uniforme, nanela velika stradanja ili narušavanje telesnog integriteta ili zdravlja, zastrašivanje nemoćnog civilnog stanovništva, ubistva, naređivanje raseljavanja civilnog stanovništva ili pojedinaca koji nisu učestvovali direktno u sukobu ili ratu…”.

Inače, od stupanja na snagu izmena zakonika o krivičnom postupku, koje omogućavaju suđenje u odsustvu, Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je ukupno šest optužnica protiv osoba osumnjičenih za ratne zločine..

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

- Advertisement -

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci