mojatv

U POTRAGU ZA VANJOM UKLJUČEN I INTERPOL! OD DEVOJČICE NI TRAGA Majka: “Da je nema, saznala sam kad me je pozvala razredna” (FOTO)

Vanja Đorčevskom (14) iz Skoplja nestala je 27. novembra, a u potragu za devojčicom koju traži ceo region, sada se uključio i Interpol, saopštio je MUP.

“Ministarstvo unutarnjih poslova saopštilo je da je u cilju rešavanja slučaja i pronalaska 14-godišnje devojčice odmah po primljenoj prijavi reduzeta akcija, uključeni su puni kapaciteti SVR Skoplje na najvišem nivou, niz razgovora izvršen je sa osobama bliskim maloletnici, pregledane su kamere”, prenose makedonski mediji.

Devojčica u školu nikad nije stigla, a njen mobilni telefon poslednji put je lociran na Bulevaru Partizanske odeje, preko puta Univerzalske sale. Zaposleni u lokalnom kafiću kažu da ništa nisu videli, ali da je policija uzela snimke sa njihovih kamera.

Na društvenim mrežama u celom regionu dele se Vanjine fotografije. Informacije o njenom nestanku objavljene su i na platformi “Pronađi me” koji je deo mreže “Amber Alert” u Evropi.

Kako su saopštili iz tamošnjeg Ministarstva unutrašnjih poslova, intenzivno se radi na pronalasku devojčice. Svi bliski i dalji kontakti, kao i svi elektronski uređaji se proveravaju kako bi se došlo do neke informacije koja bi mogla da dovede do nestale devojčice.

“Osnovan je štab u Skoplju. Potpuno smo posvećeni pronalaženju devojčice. Takođe smo u stalnom kontaktu sa porodicom. Održan je niz razgovora sa bliskim ljudima i sa osobama za koje mislimo da je bila sa njima u kontaktu. Proveravaju se informacije, video materijali i preduzimaju se mere za rasvetljavanje slučaja”, rekao je Toni Angelovski, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova.

U potragu za Vanjom uključili su se i građani, čak i članovi Lovačkog saveza.

Kako navode iz policije, Vanja je visoka 175 centimetara i teška 58 kilograma. Ima tamno braon kosu, braon oči, nosi fiksnu protezu i ima mladež na desnoj strani lica. U trenutku nestanka na sebi je imala plavu bluzu, crnu jaknu, crne farmerke sa bočnim džepovima, i bele patike sa braon prugama.

Devojčica je iz kuće izašla sa rancem, a kod sebe je imala iPhone. Ukoliko vidite negde ovu devojčicu, odmah pozovite MUP.

Njena majka je ranije rekla da Vanja nije bila žrtva maltretiranja.

– Da je nema, saznala sam kad mi je razredna rekla da nije stigla u školu jer nije uobičajeno da ne ide u školu. Kada je dete bolesno to javimo razrednoj u grupi. Obično ide u školu sa sestrom, ali ona je propustila prvi čas i ostala kod kuće, a Vanja je otišla sama u školu – rekla je ranije Vanjina majka za makedonske medije.

- Advertisement -

Kazala je i da policija razmatra sve opcije.

– Soba je pretražena, pregledane su sve poruke, uzeli su i kompjuter, ništa nije pronađeno. Svi je tražimo, nigde je nema.

(Kurir.rs/Makedonski mediji)

Kurir

Najnoviji članci