back to top
mojatv

UBIJEN SERGEJ LISJUK: Višestruki šampion sveta poginuo u Ukrajini

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva “specijana vojna operacija”, dolaze iz sfere sporta.

убијен сергеј лисјук: вишеструки шампион света погинуо у украјини

Foto: Tanjug/AP photo

Naime, jedan od najčuvenijih kikboksera stradao je u ratnim okršajima u Ukrajini.

U pitanju je višestruki prvak sveta i Evrope, Ukrajinac Sergej Lisjuk.

🕯️“Amputuvali nogu, ale vrяtuvati žittя ne vdalosя”: zaginuv čempіon svіtu z kіkboksingu Sergій Lisюk
⬇️https://t.co/SZMa5LUVZn pic.twitter.com/QvuGnbclLu
— Novinarnя (@Novynarnia) November 23, 2023

Evo kako je o tome javnost izvestio ukrajinski parlament, Rada, odnosno tamošnji Komitet za sport i omladinu: 

“Svetski kikboks šampion, Sergej Lisjuk, koji je minom bio ozbiljno povređen dok je na frontu branio nezavisnost Ukrajine, je umro.

Sergej Lisjuk je bio Zaslužni sportista Ukrajine, višestruki evropski i svetski šampion.
On je svoje iskustvo prenosio i na mlađe generacije – radio je kao predavač na Odseku za fizičku obuku Državne akademije za kazneno-popravne službe.
Sergej je branio svoju zemlju u donjeckom sektoru. Ove godine, 12. novembra, dok je bio na borbenom zadatku na jednoj od najužarenijih tački u Donbasu, bio je povređen minom.
Sportiski je noga bila amputirana, ali život nije mogao da mu bude spasen, prema navodoima Fakulteta za fizičko obrazovanje Nacionalnog univerziteta u Kijevu, gde je ovaj kikbokser i diplomirao.
Doktori u Dnjepru su se borili za život trofejnog sportiste i branioca otadžbine oko deset dana, ali rane su bile previše ozbiljne.
Sergej je preminuo 22. novembra 2023…

Saučešće porodici i prijateljima!

Večno sećanje na heroja…”, navodi se u pomenutom komitetu ukrajinske Rade.

- Advertisement -

“Kao što sam ti obećala, neću plakati”

Ukrajinski mediji su, koji sat pre nego što se dogodilo ovo saopštenje iz parlamenta, preneli informaciju da je supruga Lisjuka, Olena Bibik, potvrdila glasine da je njen muž izgubio život.

“Oduvek si osmehom dočekivao bilo koju teškoću, smejao se kada je opasnost bila pred tobom, uvek si bio iskren, pošten i veoma skroman. Bio si mi muž, prijatelj, brat, moj život! Izgleda da Raju takođe treba neko da i tamo čuva, inače nam ne bi bio uzet. Ne želim da verujem da neću videti više taj osmeh. Kao što sam ti obećala, neću plakati. Moliću se i poljubiti našeg sia, kao što si uvek i tražio. Šteta je što Bog nije spasao onog koji je svoju domovinu branio”, napisala je Olena Bibik na društvenim mrežama.

Najnovije vesti iz rata u Ukrajini možete videti u današnjem blogu uživo portala “Novosti”.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, “Bože pravde”, zagrmi u Rusiji…

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče”. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.


Najnoviji članci