UHAPŠENO PET OSOBA: U Skoplju otkrivena laboratorija za proizvodnju AMFETAMINA i nađena droga u vrednosti od POLA MILIONA EVRA

Objavljeno

U Skoplju je otkrivena laboratorija za proizvodnju amfetamina i nađena ta i druga droga vrednosti skoro pola miliona evra, saopštilo je danas Ministarsto unutrašnjih poslova (MUP) Severne Makedonije.

Portparol MUP Toni Angelovski je rekao da su polcajci iz jedinica za suzbijanje trgovine drogom i za organizovani krimnal u toj akciji u četvrtak uhapsili pet osoba iz Skoplja – D.T. (25), E.M. (35), Ž.P (46), S.Č.Z. (38) i B.F (44).

“Izvršeni su pretresi na sedam lokacija u Skoplju i otkrivena je laboratorija za proizvodnju amfetamina, kao i droga vredna oko pola miliona evra ukoliko bi se prodavala preko uličnih dilera”, rekao je Angelovski (mvr.gov.mk/vest/25413).

Po njegovim rečima, nađeno je oko sedam kilograma sintetičke droge amfetamin, kilogram kokaina, oko 22 kilograma marihuane, oko 3.000 tableta ekstazija, oprema i velike količine tečnosti za proizvodnju amfetamina.

Policija je našla i automatsku pušku “kalašnjikov”, 667 metaka različitog kalibra, okvir za automatsku pušku, dva okvira za pištolj, evidencije dužnika koji su kupili drogu, novac za koji postoji osnovana sumnja da potiče od prometa droge, i četiri putnička vozila.

Rekao je da je u januaru, februaru i martu ove godine, po nalogu ;tužioca u Skoplju sprovedena krivična istraga protiv uličnih dilera koji prodaju sintetičku drogu amfetamin i marihuanu i uhapšene su tri osobe D.T (33), D.M (37) i J. S (41), koje su nabavljale sintetičku drogu i koje su već krivično gonjene.

Angelovski je rekao da su privedeni duže vreme bili umešani u uličnu prodaju sintetičke droge amfetamin na području Skoplja, za šta su iznajmili više stanova u centru Skoplja, kao i u naselju “Đorče Petrov”, koje su koristili kao depo za skladištenje, proizvodnju i pakovanje sintetičkih droga.

“Droga je prodavana za 2.000 denara po gramu amfetamina, 3.000 denara za gram kokaina, 600 denara za tabletu ekstazija i 1.000 denara za pakovanje marihuane”, rekao je portparol MUP Severne Makedonije Toni Angelovski.

(Kurir.rs/Beta)

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci

Više vijesti