back to top
mojatv

UKRAJINCI SRBINA DOČEKALI KAO GVARDIOLU: Beograđanin oduševljen prijemom, ali neće da dovodi igrače iz naše zemlje! Evo i zašto!

Srpski fudbalski trener Željko Ljubenović, koji je u novembru preuzeo dužnost glavnog trenera Minaja, oduševljen je kako su ga prihvatili u zakarpatskom delu Ukrajine.

Željko Ljubenović, rođeni Beograđanin, koji je ponikao u Partizanu, igrao je od 2006. do 2018. godine u Ukrajini. Njemu u radu pomaže bivši fudbaler Crvene zvezde Nikola Ignjatijević koji je takođe igrao u Ukrajini, u Zorji od 2012. do 2014.

– Moj san se ostvario. I veoma mi je drago što sam se vratio u Ukrajinu. Mogu da kažem da su me posle tri godine otkako sam napustio zemlju u Užgorodu dočekali kao Gvardiolu. Ne mogu ni rečima da opišem kako je lepo biti ovako pozdravljen – rekao je Željko Ljubenović za portal UA-football i dodao:

– To se manifestuje u ljubaznosti, iskrenosti i pažnji ljudi koji svakodnevno srećem. Ako i ja budem ostvario rezultat kao Gvardiola, onda će sve biti savršeno.

Željko Ljubenović s ponosom ističe da je trenersku licencu stekao u Ukrajini, u gradu Lavovu 2022. godine.

– Rat je uvek zastrašujući. Međutim, zaista sam želeo da se razvijam kao trener, da napredujem na svaki mogući način u svojoj karijeri. Tako da svaki put kada sam otišao u Ukrajinu tokom invazije u punom obimu, bilo u Kijevu ili Lavovu, nisam ni razmišljao o tome, da li je to strašno, ili ne. Da budem iskren, nisam se plašio. Bio sam spreman na ovo, jer sam, nažalost, preživeo dva rata. Tako da dobro znam šta je to.

Upitan je Ljubenović da li će dovoditi fudbalere iz Srbije u Ukrajinu.

– Ne. Iako imam ovlašćenja da dovodim fudbalere iz Srbije, u sadašnjoj situaciji to neću učiniti. Neću ni dovoditi porodicu, živeću sam u Užgorodu.

Ljubenović kaže da mu ukrajinski jezik nije problem, iako uglavnom koristi ruski jezik kao sredstvo komunikacije.

– Razumem sve na ukrajinskom, jer je ovaj jezik malo sličan srpskom. Tako da nemam nikakvih problema. Ali što se tiče komunikacije u razgovoru, činim sve kako bih naučio što više reči. Kada sam došao u Minaj, prvog dana sam zamolio tim da komunicira sa mnom na ukrajinskom.

Minaj je odigrao 15 mečeva u Premijer ligi Ukrajine, ima šest bodova i nalazi se na poslednjem mestu u prvenstvu, bez pobede.

- Advertisement -

Željko Ljubenović ima veliko iskustvo igranja u četiri ukrajinska kluba – Krivbasu (2015), Tavriji (2006-2011), Aleksandriji (2012) i Zorji (2012-2018).

/UA-football

05:43
Vlahović, Srbija

Kurir

Najnoviji članci