UŽAS! MAJCI UKRALI BEBU, A REČENO JOJ DA JE PREMINULA Advokat: Grob deteta ne postoji, rekli joj: Mladi ste dobićete drugo (VIDEO)

Više hiljada roditelja u Srbiji nastavlja potragu za istinom o svojim bebama za koje im je u porodilištima rečeno da su umrle, u šta sumnjaju, jer mnogi od njih nikada nisu dobili ni tela dece, ni prateću dokumentaciju. Afera ukradenih beba, početkom 2000-ih otvorila je pitanja o stotinama beba koje su od 1960-ih nestajala nakon porođaja, a do danas niko još nije odgovarao. Postoji određeni obrazac kad je u pitanju krađa beba, a porodilje ne dobijaju na uvid prateću dokumentaciju, poput umrlice, kako bi proverile navodnu smrt deteta. Majke po zakonu imaju pravo na lični uvid, kao i pravo da preuzmu i sahrane dete.

– U mom konkretnom slučaju gde sam imao jedan bračni par iz okoline Pančeva rekli su da je dete preminulo. Međutim, majka je na porođaju rekla da je čula plač deteta i videla ga i sve, da bi posle nekoliko sati bila upitana “koliko imate dece”, ona je rekla “imam jedno”, a on kažu “vi ste mladi dobićete drugo” . Posle procedure koja je još uvek u toku mi smo došli do saznanja da ne postoji grob tog deteta – kaže Tomislav Bojković, advokat. Krađa beba je najteži oblik krivičnog dela, jer urađeno od strane organizovane kriminalne grupe i prema maloletnom licu.

– Ovo je Mlađan Radivojević. On je žrtva trgovine ljudima, jer je odmah posle rođenja otet od svoje biološke majke, prodat i dat na usvajanje. Žrtva trgovine ljudima su i njegovi roditelji. Milica se porodila u kruševačkoj bolnici u martu mesecu 1981. godine i posle dva dana su rekli Milici vaša beba je umrla, idi kući. Milicu su tokom noći izbacili iz porodilišta i poslali kući – rekla je Milena Janković, predsednik udruženja “Nestale bebe Beograda”. Srbija je prva država na Balkanu koja je donela Zakon o utvđivanju činjenica o statusu novorođene dece za koju se sumnja da su nestala u porodilištima. U prethodne tri godine sudovi su doneli preko 600 sudskih odluka gde je izrečeno da su deca nestala i da nema dokaza da su preminula.

03:50
UŽAS! MAJCI UKRALI BEBU, A REČENO JOJ DA JE PREMINULA! Advokat: Grob deteta ne postoji, rekli joj: Mladi ste dobićete drugo

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

02:54
U ZDRAVSTVENI CENTAR GNJILANE DOLAZE I IZ CENTRALNE SRBIJE! Sestra sa ginekologije: Ponosni smo, kod nas rodilo čak 1002 bebe!

Kurir

- Advertisement -

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci

BREGAR POSLE DEBAKLA OD RUMUNIJE: Nismo očekivali ovu taktiku

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar izjavio je večeras da je "Rumunija igrala...

TRAGEDIJA U BEČEJU: Žena stradala u požaru u porodičnoj kući

Jedna osoba poginula je u požaru koji je noćas izbio u jednoj porodičnoj kući...

UŽAS U SEVERNOJ MAKEDONIJI! Pokušali da otmu decu iz školskog dvorišta!

U opštini Karbinci u Severnoj Makedoniji pokušana je otmica dece. Prema informacijama gradonačelnika Viktora...

LAŽNA UZBUNA U BRODAREVU, DIGLI PANIKU: Puštena vest da voda nije za piće, policija preuzima slučaj

PRIJEPOLJE – Među stanovnicima Brodareva proširila se panika kada su se na društevnim mrežama...

CRNO VINO JE NEZAOBILAZNO NA SLAVI ZBOG OVOGA: Važan je simbol naše hrišćanske religije, a jedan čin označava POČETAK OBREDA

Slave su jedno od kulturnih nematerijalnih nasleđa, koje se punom snagom, željom i verom...

BREGAR POSLE DEBAKLA OD RUMUNIJE: Nismo očekivali ovu taktiku

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar izjavio je večeras da je "Rumunija igrala...

TRAGEDIJA U BEČEJU: Žena stradala u požaru u porodičnoj kući

Jedna osoba poginula je u požaru koji je noćas izbio u jednoj porodičnoj kući...