VASPITAČIMA I ZLATNA PLAKETA I TRI ZLATNE MEDALJE: Veliki uspeh predškolske ustanove iz Kikinde na Sajmu obrazovanja

Objavljeno

- Advertisement -

KVALITETAN rad vaspitača Predškolske ustanove „Dragoljub Udiciki“ iz Kikinde potvrđen je i na minulom Međunarodnom sajmu obrazovanja „Putokazi“ u Novom Sadu.

ВАСПИТАЧИМА И ЗЛАТНА ПЛАКЕТА И ТРИ ЗЛАТНЕ МЕДАЉЕ: Велики успех предшколске установе из Кикинде на Сајму образовања

Foto: Grad Kikinda

Nagrađeni su sa čak četiri zlata i to velikom Zlatnom poveljom za celokupan rad i sa još tri zlatne medalje: za izvođenje dramskih predstava, jer su jedna od retkih ustanova koja priređuje dramski progran u kojem učestvuju vaspitači, za rad sa decom u jaslicama i za realizaciju predškolskog programa „Godine uzleta“.

– Ovo je prvi put u istoriji naše ustanove da dobijemo toliko prestižnih nagrada. Prošle i pretprošle godine dobili su srebrne medalje. Na sajmu smo ove godine učestvovali sa tri projekta i nadali se da će ono što radimo neko pravilno proceniti i umeti adekvatno da nagradi. Za dramske predstave koje pripremamo potrebno je mnogo truda, rada i kreativnosti, a naši vaspitači ih pripremaju posle radnog vremena. Kad smo Ministarstvu prosvete predstavili taj segment našeg rada dobili smo preporuku da igramo te predstave i po tome smo poznati među kolegama – izjavila je Kristina Drljić, v.d. direktora Predškolske ustanove ’’Dragoljub Udicki’’.

Predškolstvo u Kikindi ima dugu i bogatu istoriju, a sadašnja ustanova postaje model drugima za kvalitetan rad.

– Pre tri godine počeli smo primenu programa koji je zaživeo najpre u vrtiću „Miki“, a onda je proširen na svih 18 objekata i u sve 74 vaspitno-obrazovne grupe. Svi zaposleni od jeseni 2020. prolaze stručne obuke. Podržani smo od resornog ministratsva, pokrajinskog sekretarijata i našeg grada, tako da smo sada uzor drugim predškolskim ustanovama po metodama vaspitno-obrazovnog rada – ističe pedagod Robert Vunjak.

Predškolska ustanova „Dragoljub Udiciki“ ima svesrdnu podršku lokalne samouprave koja joj je i osnivač. Tako je bilo oduvek, a biće i ubuduće.

– Naša Predškolska ustanova predstavlja svetao primer u zemlji, ali i okruženju kako treba da funkcioniše i radi jedna takva institucija. Grad će uvek pružiti podršku da se stvore uslovi za unapređenje kvaliteta rada – izjavio je gradonačeLnik Nikola Lukač, koji je priredio prijem za direktorku Drljić i pedagoga Vunjaka.

BOGATA PROŠLOST

Kikinda ima dugu i veoma bogatu istoriju predškolstva. Prvo zabavište otvoreno je davne 1891. pod patronatom Velikokikindske dobrotvorne zadruge „Srpkinja“. Za početak rada ustanove uzima se 1954. godina kada je vrtić „Jovan Jovanović Zmaj“ odvojen od sistema školstva. Prva namenska zgrada za vrtić izgrađena je 1974. godine u Mokrinu. Danas ustanova ima 18 vrtića, devet u gradu i isto toliko u selima. Skoro polovina objekata je namenski građena, a drugi su adaptirani i prilagođeni nameni. Pohađa ih oko 1.500 mališana.

Izvor: www.novosti.rs

Koliko je ovaj post bio koristan?

- Advertisement -

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci

FUDBALER IZ PREMIJER LIGE U BOLNICI U BEOGRADU: Dobio sepsu! Ovo su mogući razlozi teškog oboljenja

Darko Čurlinov, fudbaler engleskog Barnlija, završio je u bolnici u Beogradu zbog sepse. Makedonsku javnost...

IZREŠETAO GA S LEĐA, A ONDA GA OVERIO U GLAVU: Bivši pripadnik JSO ubio glavnog beogradskog narko-dilera, dobio 15 godina zatvora

Na današnji dan pre šest godina Predrag Dangubić ubio je na Voždovcu Radovana Laketića...

DRŽ’ GA VEPRE! Muškarac iz BiH snimio bliski susret sa opasnom životinjom u svom voćnjaku ODMAH POBEGAO NA NAJBLIŽE DRVO (VIDEO)

Muškarac iz Bosne i Hercegovine zabeležio je kamerom bliski susret sa veprom u svom...

Preko 2.000 mališana na nastupima Vojvođanskih simfoničara povodom Međunarodnog dana deteta

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana deteta, Vojvođanski simfonijski orkestar izveo je u Sinagogi u Novom...

MLADA IZ NIŠA POSLE SVADBE OTVORILA 15 KOVERTI I U SVAKOJ NAŠLA ISTO: Doživela je takvo PONIŽENJE da ne može da dođe sebi

Prazne koverte na svadbama mnogi smatraju urbanom legendom. Međutim, sve je više primera iz...

FUDBALER IZ PREMIJER LIGE U BOLNICI U BEOGRADU: Dobio sepsu! Ovo su mogući razlozi teškog oboljenja

Darko Čurlinov, fudbaler engleskog Barnlija, završio je u bolnici u Beogradu zbog sepse. Makedonsku javnost...

IZREŠETAO GA S LEĐA, A ONDA GA OVERIO U GLAVU: Bivši pripadnik JSO ubio glavnog beogradskog narko-dilera, dobio 15 godina zatvora

Na današnji dan pre šest godina Predrag Dangubić ubio je na Voždovcu Radovana Laketića...