VELIKO GRADIŠTE I VELIKO GRADILIŠTE: Ministar Martinović najavio nastavak investicija

Objavljeno

- Advertisement -

MINISTARSTVO državne uprave i lokalne samouprave u više navrata pomoglo je realizaciju razvojnih projekata Opštine u Velikom Gradištu, a jedan od svetlijih primera je izgradnja hale sportova na Srebrnom jezeru, u koju je uloženo oko 18 miliona dinara.

ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ И ВЕЛИКО ГРАДИЛИШТЕ: Министар Мартиновић најавио наставак инвестиција

TV Mlava

Nekako istovremeno, i ovdašnja skupštinska sala modernizovana je uvođenjem sistema za vođenje elektronskih sednica, a ministar Aleksandar Martinović je, tokom posete Velikom Gradištu najavio da će resor koji predvodi realizovati još mnogo kvalitetnih projekata u ovom delu Srbije.

– Nastavićemo saradnju sa ovom opštinom jer ona ima ogroman, pre svega turistički potencijal. Naš zadatak je da obezbedimo da se Srbija ravnomerno razvija i da građani ostaju u svojim rodnim mestima, te tu grade život dostojan čoveka. Radimo na tome da manje lokalne samouprave dostignu nivo razvijenosti velikih gradova i nema potrebe da se pravi razlika između Beograda i Velikog Gradišta, na primer – poručio je Martinović.

Prilikom posete obližnjem selu Kumane, koje je dobilo savremenu LED uličnu rasvetu, ministar je napomenuo da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave finansiralo i obnovu rasvete na teritoriji čitave opštine, čime je pokazalo da ne pravi razliku između grada i ruralnih sredina.

POHVALE PROJEKTNOM TIMU

MINISTAR je posebno pohvalio lokalni Projektni tim i opštinsko rukovodstvo, jer za realizaciju ambicioznih planova nisu angažovali konsultante, već su sve radili sami, u Opštinskoj upravi i Odeljenju za lokalni ekonomski razvoj. Takva strategija oslanjanja na sopstvene resurse i optimalizacija troškova, kaže, učinili su Veliko Gradište konkurentnijim ne samo pri apliciranju za sredstva resornih ministarstava, već i u prekograničnoj saradnji.

– Veliko Gradište i njegovi čelnici u Ministarstvu će uvek imati stabilnog i pouzdanog partnera, što ćemo potvrditi i skorim otvaranjem jedinstvenog upravnog mesta, da bi ovdašnjim ljudima dodatno olakšali ostvarivanje brojnih prava pred organima državne uprave i lokalne samouprave – zaključio je ministra Aleksandar Martinović.

 

Izvor: www.novosti.rs

- Advertisement -

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci