back to top
mojatv

VUČIĆ SA TROKAZOM POVODOM KiM: "Srbija je ozbiljan partner koji drži svoju reč, a to očekuje i od sagovornika" (FOTO)

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je specijalnog izaslanika Ministarstva spoljnih poslova Republike Francuske Renea Trokaza.

ВУЧИЋ СА ТРОКАЗОМ ПОВОДОМ КиМ: Србија је озбиљан партнер који држи своју реч, а то очекује и од саговорника (ФОТО)

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

– Sa zadovoljstvom sam poželeo dobrodošlicu gospodinu Trokazu sa kojim sam nastavio dobre i otvorene razgovore koje sam u Parizu imao sa predsednikom Makronom i drugim najvišim zvaničnicima Francuske.

Razgovarali smo o situaciji u regionu, aktuelnim gepolitičkim prilikama i svim izazovima sa kojima se suočavamo na polju bezbednosti i očuvanja međunarodnog pravnog poretka.

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

- Advertisement -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Posebno sam naglasio apsurd članstva takozvanog Kosova u Savetu Evrope, kojim bi Priština, koja se dosledno oglušuje o sve potpisane sporazume, bila praktično nagrađen za politiku diskriminacije i sve jačih pritisaka na srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Zahvalio sam Francuskoj na podršci koju pruža Srbiji kako na našem evropskom putu, tako i u procesu dijaloga sa Prištinom, uključujući i poštovanje svih postignutih dogovora.

Ponovio sam da je Srbija ozbiljan i odgovoran partner, koji drži svoju reč i konstruktivno pristupa rešavanju zajedničkih problema, što očekuje i od svojih sagovornika – napisao je Vučić u objavi na svom Instagram nalogu.

Najnoviji članci