ZAŠTO NIJE TEŠKO UBISTVO? Detalji presude za likvidaciju Luke Žižića, Milašinović osuđen na 14 godina i šest meseci zatvora (FOTO)

STEFANA Milašinovića iz Kraljeva Viši sud u Beogradu je oglasio krivim za ubistvo Luke Žižića 28. aprila 2022. godine u njegovom kafiću u Bloku 44 na Novom Beogradu i osudio na 14 godina i šest meseci zatvora.

зашто није тешко убиство? детаљи пресуде за ликвидацију луке жижића, милашиновић осуђен на 14 година и шест месеци затвора (фото)

Foto: Novosti/Fejsbuk

Za nedozvoljeno nošenje oružja osuđen je na četiri godine zatvora, a tri godine zatvora dobio je za izazivanje opšte opasnosti. Na kraju mu je izrečena jedinstvena kazna od 20 godina zatvora, što je po zakonu i najviša kazna koju je moguće izreći.

Milašinović je bio optužen za teško ubistvo Žižića na podmukao način, za šta je zaprećena kazna od deset do 20 godina zatvora ili doživotna robija, ali je sud prekvalifikovao ovo krivično delo u klasično ubistvo.

Predsedavajuća sudija Olivera Pajić navela je da su se vodili stavom da podmuklost u izvršenju krivičnog dela mora biti izražena sa naročitim intenzitetom i da se ona odnosi samo na žrtvu.

– Ovde ima podmuklosti, ali ne u punom obimu. Za teško ubistvo na podmukao način potreban je veći stepen i veći intenzitet prikazane podmuklosti – kazala je sudija. – Okrivljeni je priznao ubistvo i to je u skladu sa materijalnim dokazima. Ranije je odgovarao za nanošenje teških telesnih povreda i nedozvoljeno nošenje oružja, što su mu otežavajuće okolnosti.

Okrivljeni Milašinović nije želeo da dođe na presudu, a nalazi se u pritvoru, koji mu je produžen do upućivanja u zatvor na izdržavanje kazne.

Sud je utvrdio da je on u stanju uračunljivosti, svestan svog dela i njegove zabranjenosti, Luku Žižića lišio života. On je te večeri 28. aprila prvo ušao u Žižićev kafić da opservira teren i vidi gde se Luka nalazi. Obučen je bio u radničko odelo sa rukavicama na rukama i učtivo je pitao za toalet.

zašto nije teško ubistvo? detalji presude za likvidaciju luke žižića, milašinović osuđen na 14 godina i šest meseci zatvora (foto)
Foto: Foto: Printscreen Youtube Novo jutro

POGLEDAJ GALERIJU

- Advertisement -

 Onda je izašao iz kafića i vratio se za dva minuta, prišao stolu, gde je Luka sedeo sa trojicom prijatelj i iz neposredne blizine iz pištolj ispalio više projektila u njegovom pravcu. Žižića je pogodilo sedam metaka u glavu, grudi i ruke. Sve te povrede su bile teške telesne opasne po život, od kojih je i nastupila nasilna smrt.

Sud je utvrdio da je Milašinović tada izazvao i opasnost po tela i živote drugih ljudi, koji su bili na pola metra od Luke za stolom. Okrivljeni je posle pobegao u apartman ugostiteljskog objekta u Nehruovoj ulici, koji je prethodno rezervisao Uroš Pešić, kojem se sudi u odvojenom postupku. Milašinović je tu bio do 29. aprila, a onda je prešao u Kraljevo gde ga je od 1. do 5. maja krio Jovan Ugrenović u brvnari svoga rođaka. Viši sud je osudio i Ugrenovića na godinu i po dana zatvora, jer je nakon ubistva Žižića krio Milašinovića pet dana.

– Ugrenović je osuđen za pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela. On nije bio svestan svih elemenata krivičnog dela i nije znao šta je okrivljeni uradio, ali ga je svesno krio i znao je da hoće da se skloni, jer je počinio neko krivično delo – obrazložila je ovaj deo presude sudija Pajić.

Više tužilaštvo u Beogradu je najavilo da će se žaliti na ovu presudu Apelacionom sud, jer su tražili da Milašinović bude osuđen na doživotnu kaznu zatvora, a Ugrenović na tri godine. Ibranioci su najavili žalbe Apelacionom sudu.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci