ZAVRŠENO SASLUŠANJE BRAĆE HOFMAN: Evo kako su se BRANILI pred tužiocem u Katanićevoj, predloženo određivanje PRITVORA

Saslušani pred tužiocem Prvog onovnog javnog tužilaštva u Beogradu dana 12.11.2023 godine, braća Ljuban i Miljan Hofman Vidović, u prisustvu izabranih branioca izneli su odbranu negirajući izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.

Nakon datih odbrana tužilaštvo je predložilo sudu da im se odredi pritvor zbog sumnje da će boravkom na slobodi uticati na svedoke koji tek treba da bude ispitan u postupku, i zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogli da ponove ili izvrše nova krivična dela, imajući u vidu njihovu raniju osuđivanost.

završeno saslušanje braće hofman: evo kako su se branili pred tužiocem u katanićevoj, predloženo određivanje pritvora

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

završeno saslušanje braće hofman: evo kako su se branili pred tužiocem u katanićevoj, predloženo određivanje pritvorazavršeno saslušanje braće hofman: evo kako su se branili pred tužiocem u katanićevoj, predloženo određivanje pritvorazavršeno saslušanje braće hofman: evo kako su se branili pred tužiocem u katanićevoj, predloženo određivanje pritvorazavršeno saslušanje braće hofman: evo kako su se branili pred tužiocem u katanićevoj, predloženo određivanje pritvora

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati svedoke, oštećene svedoke i prikupiti ostale neophodne dokaze, nakon čega će biti doneta konačna odluka, o čemu će takođe javnost biti obaveštena.

Podsetimo, Ljuban i Miljan Hofman uhapšeni su u ponedeljak u akciji policije u jednom restoranu.

Advokat Marko Janković, koji brani braću, potvrdio je kratko za Kurir da je saslušanje u tužilaštvu završeno.

– Izneli su kratke odbrane, negirali delo, mlađem bratu se stavlja na teret samo da je snimao što nije radnja krivičnog dela. U svakom slučaju izjasnio se da nije ni snimao i da nije kriv – potvrdio je advokat Marko Janković.

Podsetimo, nakon hapšenja braće Hofman Prvo osnovno javno tužilastvo u Beogradu naložilo da im se odredi zadržavanje u trajanju od 48 sati, a zbog osnovane sumnje da se u njihovim radnjama za sada, stiču obeležja krivičnih dela i to zlostavljanje i mučenje i krivičnog dela nasilničko ponašanje.

Šablonsko ponašanje

- Advertisement -

Bivši obaveštajac Božidar Spasić za Kurir je rekao da su uhapšena braća imala jaku želju da svoju agresivnost prikažu i drugima.

– Oni su navodno kik-bokseri, a izbegavali su borbe u ringu i demonstrirali silu na sasvim drugim mestima. Odavno je primećena želja da svoju agresivnost prikažu i drugima, ali u pitanju je šablon i oni nisu ni prvi na poslednji koji su uspeli da dobiju i podršku zbog koje su još agresivnije delovali – kaže Spasić i dodaje:

– U pitanju je ipak bio mač sa dve oštrice, imali su minimalnu podršku, ali su kod većine probudili gnev, policija je reagovala na vreme. Prema njegovim rečima, obrazac po kom su delovala braća može se videti na više skorijih primera, kao što je sramna podrška ubici iz Gradačca koji se snimao dok je ubijao majku svog deteta…

Braća Hofman imala su tako status i na slobodi pa su sa njima u društvu često viđani ljudi poznati javnosti, ali i policiji.

Osim Mirka Šijana, sina pevačice Goce Božinovske i pokojnog pripadnika surčinskog klana Zorana Šijana, sa braćom su u društvu često viđani i Nikola Buha, bratanac Ljubiše Buhe zvanog Čume, sin Cece Ražnatović i Željka Ražnatovića Arkana, Veljko, ali i Nikola Vavić i pokojni Luka Perenčević.

Na fotografijama sa društvenih mreža braća su zagrljena sa svojim prijateljima, uglavnom na proslavama i porodičnim okupljanjima gde se vidi koliko su zaista bliski.

Tri snimka

Do sada su na društvenim mrežama osvanula tri snimka na kojima se vidi kako braća maltretiraju druge.

– Kome si rekao da ćeš da zakolješ papagaja? Hoćeš da zakolješ papagaja pred mojom ćerkom? Nemoj da te masakriram p***ko mala, nemoj da vidiš ko sam ja, p***o mala. Ima da me poštuješ, je si me čuo?! – govori Miljan Vidović a potom šamara konobara i udara ga pesnicom u stomak.

Sa druge strane, i njegov brat Ljuban je usnimljen kako maltretira radnike kafića u Republici Srpskoj. Na tom snimku se čuje i kako Vidović u jednom trenutku govori da reketira pola Beograda. Pojavio se i snimak kako jedan od braće malteretira dostavljača jer je “njegovoj ženi slao poruke”.

Kurir.rs/J.S.

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci