back to top
mojatv

“ZNAM DA VAM MOJE IZVINI NE ZNAČI NIŠTA”: Majka ne može da prežali smrt jedinca: Pijani vozač ga je ubio, pa mi POSLAO PISMO

Mrtav pijan ubio mi je sina jedinica i njegovog druga na motoru, a onda mi je poslao sramno pismo iz pritvora gde mi se izvinjava… Osuđen je na šest i po godina zatvora, zar njihova dva mlada života toliko vrede?!

Ovim potresnim rečima za Kurir počinje svoju ispovest Tanja Dubajić, majka tragično nastradalog Stefana Dubajića (21) iz Apatina koji je 10. jula prošle godine poginuo dok je bio suvozač na motoru kojim je upravljao njegov prijatelj Marko Odobašić (25), kada je na njih “fijat puntom” naleteo Mirko D. (28).

– Iako sam se tada protivila da Stefan ide na ribarske večeri u Apatin tako kasno, ipak je otišao. Dobila sam poziv od njega u 1.45 sati i tada mi je rekao da će kući biti oko tri sata. Međutim, nažalost kada sam ustala u sedam sati on nije u svom krevetu – kaže neutešna majka i objašnjava kako je došlo do stravične saobraćajne nesreće na magistralnom putu Apatin-Sombor.

– Stefan i Marko su se vraćali kući i nisu pili, za razliku od njihovog ubice koji je te večeri imao 1,9 promila alkohola u krvi. Na deonici gde se vozi 50 kilometara na čas, on je vozio 176 kilometara na čas i došlo je do čeonog sudara.

Kako je dalje navela naša sagovornica, prijatelj njenog sina, Marko, je na licu mesta nastradao i u udesu je ostao bez obe noge.

– Nakon sudara očevici su prišli našim momcima, a jedan taksista prvo je prišao Marku koji je nažalost odmah preminuo, a onda je začuo zapomaganje i dotrčao do mog sina koji je uspeo da se izdigne na ruke i pogleda svoje noge – kaže Tanja u jednom dahu i dodaje:

– Tada je usledilo teško disanje, a taksista je ostao s njim sve do dolaska Hitne pomoći. Stefan je bio sav izlomljen i od sudara rasparan do pupka. Preminuo je u somborskoj bolnici nakon sat vremena.

Tanja je dalje navela da je zajedno sa Markovim roditeljima, nezadovoljna suđenjem koje se vodilo u Višem sudu u Somboru.

– Protiv vozača 6. decembra 2022. podignuta je optužnica, dok je 19. marta ove godine došlo do sporazumne nagodbe nadležnog tužilaštva i osumnjičenog koji je priznao krivično delo i dobio šest i po godina zatvora – kaže ona i dodaje:

– Okrivljeni Mirko D. je sve do 11. jula bio u istražnom zatvoru u Somboru gde je proveo osam meseci, da bi po izricanju presude bio prebačen u zatvor u Sremsku Mitrovicu.

Kako nam je Tanja rekla, putnici na motoru nisu nikako mogli da izbegnu “fijat punta”.

- Advertisement -

– Mnogi su mi rekli da je bilo prosto nemoguće da ga izbegnu, tada mi je rečeno i “da ako mi je lakše nisu pili, ni divljali”, ali nama to sad ne može vratiti decu… – kaže ona.

Okrivljeni pisao pismo iz pritvora

“Svi će zaboraviti, samo vi i ja ćemo da živimo sa tim”

– Nisam znao na koji način i kako, ni kad je pravo vreme pa sam odlučio da vam napišem. Znam da moje izvini vama ne znači ništa i da mi nećete oprostiti šta se dogodilo, da sam znao šta će se dogoditi ne bih ustao, probudio se taj dan. Svi će zaboraviti na to, samo vi i ja ćemo živeti sa tim, ali želeo sam da znate da živim sa tim svaki dan, i noć pred spavanje i da mi je mnogo žao. Primite moje iskreno saučešće – napisao je Mirko D. u pismu koji je, prema rečima majke nastadalog Stefana dobila dok je on bio u pritvoru.

– Smatram da je ovo pismo sramno i da je to uradio na nagovor svog advokata kako bi mu smanjili kaznu za delo koje je počinio – kaže neutešna majka.

(Kurir.rs – B. Travica)

Kurir

Najnoviji članci