mojatv

ZNANJEM I VEŠTINOM DO POSLA: Uručeni sertifikati polaznicima stručnih obuka u Vrnjačkoj Banji (FOTO)

U OKVIRU završnog dela projekta „Učini nešto za sebe, bavi se onim što voliš“, u prostorijama Omladinskog kluba Kancelarije za mlade u Vrnjačkoj Banji uručeno je 36 sertfikata polaznicima devet besplatnih obuka stručnog osposobljavanja.

знањем и вештином до посла: уручени сертификати полазницима стручних обука у врњачкој бањи (фото)

Opština Vrnjačka Banja

Ovim projektom, naime, 36 mladih Vrnjčana uzrasta od 17 do 35 godina pohađalo je besplatne obuke za deficitarna zanimanja poput auto-dijagnostičara, šminkera, manikira, masera, recepcionera, marketing specijalistu i knjigovođu, kao i kurseve za veb-dizajn i „Majkrosoft ofis“.

– Ovo je uspešan projekat i drago mi je što se veliki broj polaznika javio sa željom da usavrši svoja znanja i veštine. To je i dobra prilika mladima da znanje primene u privrednim društvima, a neki od njih su već pronašli zanimanje iako su još na studijama – rekao je predsednik opštine Boban Đurović uručujući serifikate.

znanjem i veštinom do posla: uručeni sertifikati polaznicima stručnih obuka u vrnjačkoj banji (foto)
Opština Vrnjačka Banja

 

Projekat je pokrenula vrnjačka Kancelarija za mlade uz finansijsku podršku Ministarstva turizma i omladine koje je izdvojilo 2,2 i ovdašnje lokalne samouprave sa milion dinara.

Kroz programe obuke i prekvalifikacije koje je sprovela lokalna Kancelarija za mlade do sada je prošlo više od 200 mladih Vrnjčana od kojih je 30 pronašlo posao u privatnim preduzećima ili pokrenulo sopstveni biznis.

Najnoviji članci