5 NOVIH DEČJIH IGRALIŠTA U ČAČKU! Ogromna posvećenost da se osigura srećno i sigurno detinjstvo čačanskih mališana

3,2,1-Čačak! U svestranom naporu da obogati živote najmlađih sugrađana, gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, zajedno sa svojim timom, posetio je novo dečije igralište u naselju Avenija 2.

Ovo igralište, smešteno u Bulevaru Vuka Karadžića, jedno je od pet novih koja su nikla na gradskom području.

View this post on Instagram

A post shared by Милун Тодоровић (@milun_todorovic)

Todorović je istakao da je iz budžeta Grada izdvojeno čak 15 miliona dinara za njihovu izgradnju. Igralište u Aveniji 2 od drugih se izdvaja najlepšim spravama za mališane, a tu su i sprave prilagođene starijim generacijama, kazao je gradonačelnik Todorović naglasivši da se ostala četiri igrališta nalaze u Ulici Svetog Save, Ulici kneza Vase Popovića, u Beljini pored sportskih terena i u MZ “Sajmište”.

– U ovom delu u Aveniji igralište je izgrađeno na 450 metara kvadratnih, zemljištu koje pripada Gradu, tako da smo imali prostor i investirali u one koji su nam najbitniji, naše najmlađi sugrađane. Na ovom i svim ostalim igralištima, zbog bezbednosti naših mališana, postavljena je gumena podloga po svim propisanim standardima – zaključio je Todorović.

Rekonstruisana Ulica kralja Petra

Povezano kulturno središte Čačka

Gradonačelnik Todorović i njegov tim otvorili su i rekonstruisanu Ulicu kralja Petra. To je rezultat značajnih napora gradskih vlasti, a uz podršku Vlade Srbije, da ovaj deo grada transformiše u kulturni centar koji će privući umetnike, intelektualce i zaljubljenike u kulturu iz cele regije.

View this post on Instagram

A post shared by Милун Тодоровић (@milun_todorovic)

- Advertisement -

Vrednost radova na rekonstrukciji ulice je oko 15,5 miliona dinara, od čega je, na zahtev Grada Čačka, Vlada RS preko JP “Putevi Srbije” obezbedila 13, 5 miliona dinara. Radovi nisu podrazumevali samo površinske promene, vec i postavljanje nove vodovodne mreže u dužini od 250 metara, rekonstrukciju atmosferske i fekalne kanalizacije, te izgradnju trotoara s obe strane ulice, čime je bezbednost pešaka podignuta na najviši nivo.

U proteklih sedam godina, gradonačelnik Todorović i njegov tim izgradili su gotovo 50 dečjih igrališta širom grada i u okolnim selima. Većina se nalazi u blizini vrtića i osnovnih škola, kako bi deca u što većem broju svoje slobodno vreme mogla provoditi u igri i zabavi. A sve u cilju da se osigura srećno i sigurno detinjstvo za čačanske mališane.

Kurir/Presserbia

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci