back to top
mojatv

“ADRENALIN MI STRUJI KROZ VENE!” Čudo od deteta i PRVI SRBIN koji je osvojio Svetsko prvenstvo U KARTINGU: Istorijski NAPREDAK

Andrej Petrović, sedamnaestogodišnje čudo od deteta u kartingu, zauvek će ostati upisan u istoriji kao prvi Srbin koji je osvojio svetsko prvenstvo u kartingu. Njegovo izuzetno putovanje od lokalnih staza do svetskog postolja svedočanstvo je njegove posvećenosti, veštine i nepokolebljive vere u sopstvene sposobnosti.

Reflektujući na nedavnu pobedu, Andrej je podelio svoje osećaje:

– Svaki put kada sednem u karting nakon povratka sa Svetskog prvenstva, vraća mi se osećaj poslednjeg kruga – pogled na zastavu i trenutak kada smo postali svetski šampioni. To je neopisiv osećaj.

Od rane dobi od sedam godina, Andrej utire svoj put u svetu kartinga. Njegovo prvo takmičenje, Srpsko prvenstvo na Adi Huji, rezultiralo je osvajanjem trećeg mesta. Govoreći o tim ranim danima, seća se:

– Sećam se da sam bio veoma srećan nakon svoje prve trke, osvajanja trećeg mesta baš ovde na Adi Huji.

Prekretnica u Andrejevoj karijeri dogodila se 2018. godine kada je osvojio italijansko prvenstvo, što je nekada smatrao nedostižnim dostignućem.

– 2018. godine stajao sam prvi put na postolju na značajnoj trci. To je bilo Italijansko prvenstvo, nedelju dana pre Svetskog prvenstva. Osvojio sam drugo mesto protiv svih vozača koji su se takmičili na istom svetskom prvenstvu. Od tada smo se fokusirali na velike svetske i evropske trke, a ova godina je bila moja najuspešnija u kartingu.

Andrejev spisak dostignuća impresivan je, sa pobedama na Srpskom prvenstvu, Austrijskom prvenstvu, Sportsteel prvenstvu, Centralnoevropskom prvenstvu, Zimskom kupu u Rusiji, i kulminirajući vrhunskim dostignućem – Svetskim prvenstvom.

Na pitanje o ljubavi prema brzini i odsustvu straha, Andrej odgovara:

– Uvek sam voleo brzinu, straha nikada nije bilo. Međutim, trkanje je druga priča; adrenalin mi struji kroz vene.

03:45
UVEK SAM VOLEO BRZINU, ADRENALIN MI STRUJI KROZ VENE! Čudo od deteta i PRVI SRBIN koji je osvojio Svetsko prvenstvo U KARTINGU

- Advertisement -

Reflektujući na nedavnu pobedu u Bahreinu, Andrej je razgovarao o izazovima tokom kvalifikacija.

– Od 72 najbolja vozača širom sveta, samo je 34 uspelo da se kvalifikuje za finale. Ja sam se kvalifikovao kao 23. za veliko finale i startovao sam trku sa 23. pozicije. Znali smo da je gotovo nemoguće napredovati sa 23. pozicije u istoriji. Niko nije pobedio sa pozicije lošije od desete. Top 10 mi nije bio dovoljan, jer ovo je naša treća godina kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, i bilo bi dobro završiti na postolju u top 3. Kako je trka odmicala, krug po krug, uspeo sam da se probijem za jedno ili dva mesta. U poslednjem krugu, uspeo sam da dostignem petu poziciju i prvi pređem ciljnu liniju – rekao je.

Gledajući unapred, Andrej je postavio ambiciozne ciljeve za narednu godinu, težeći da zakorači u svet Formule 4. Njegova odlučnost, strast i niz pobeda označavaju ga kao uzlaznu zvezdu sveta automobilizma, a budućnost izgleda svetlo za ovog mladog srpskog sportistu.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

00:19
Izgoreli automobili na Dedinju

Kurir

Najnoviji članci