back to top
mojatv

BOLNA ISPOVEST SELEKTORA NEMAČKE! Otac mu se ubio, a on ga NE KRIVI zbog toga – “Nije ostavio oproštajnu poruku, ali je sve jasno”

Nemački selektor Julijan Nagelsman izneo je u javnost potresnu životnu ispovest. Otkrio je da je njegov otac oduzeo sebi život radeći za tajnu službu pre 16 godina.

Bivši trener Bajerna, a sada predvodnik “pancera” bio je te 2007, u trenutku očevog samoubistva na kursu za trenere. Tokom čitavog detinjstva mislio je da je njegov otac vojno lice, a ne kontraobaveštajno lice.

“Nije mi dozvoljeno da kažem ništa više od ovoga i zapravo i ne znam sve o tome šta je uradio. Bez obzira, nije bio službenik. Imao sam 15 ili 16 godina kada mi je rekao. Često bi to pominjao na putu od Landsberga, gde je živeo, do Minhena. Posle je bilo zaista minimalno priče o tome. Nije mu bilo dozvoljeno da priča o tome. Postojao je i razlog zbog kojeg je govorio da mu je previše svega. Nije delio svoje brige sa posla sa nama, Na kraju, to je stavilo ogroman teret na njega”.

Nagelsman je rođen 1987. godine u Landsbergu, u tadašnjoj Zapadnoj Nemačkoj, igrao je fudbal i kao profesionalac za Minhen 1860 i Augsburg, ali je završio karijeru 2006. posle teške povrede meniskusa, pa je 2008. postao skaut.

Šef stručnog štaba prvi put je postao u Hofenhajmu 2016, sa samo 29 godina, a sav fudbalski talenat i znanje pokazao je u RB Lajpcigu od 2019. do 2021, što mu je i bilo “pozivnica” za Bajern, u kojem se ipak nije dugo zadržao (2021-23). Potom je preuzeo Nemačku prošle godine i vodiće je na Evropskom prvenstvu na leto – baš u Nemačkoj.

“Bilo mi je teško da se izborim sa razlozima zbog kojih je oduzeo sebi život. Otac nije ostavio oproštajnu poruku, nije bilo objašnjenja. Ipak, način na koji je izvršio samoubistvo pokazao je da je potpuno jasno odlučio da bi to trebalo da uradi. Bio je to zaista us*an osećaj za porodicu, ali pomoglo mi je da znam da je zaista hteo da umre i to nije bio određeni signal ili poziv za pomoć. Mislim da moram da poštujem takvu odluku”.

“Moj otac bio je zaista veoma zabavan tip, zbijao je šale i uvek se smejao, voleo je da bude sa prijateljima, da svira gitaru i uvek je pevao. Ali mislim da je (njegovo samoubistvo) bilo posledica toga da je previše radio i da je bio u opšte lošem sanju. Na kraju života se već bio promenio, pritisak njegove karijere bio je očigledan”, rekao je Nagelsman za “Špigl”.

/ Mondo

Kurir

Najnoviji članci