back to top
mojatv

BOT JOJ JE PISAO ISTO ŠTO BIH I JA Aleksandar nije mogao da nađe devojku, pa sve prepustio VEŠTAČKOJ INTELIGENCIJI! Sada se verio

Nakon što se duže vreme mučio da pronađe onu pravu, momak po imenu Aleksandar došao je na jedinstvenu ideju da pomoć u potrazi za devojkom potraži od ChatGPT koji bi taj posao obavio umesto njega – što se pokazalo kao pravi korak!

Ruski student, Aleksandar Žadan (23) inače stručnjak za razvoj softvera, objavio je 30. januara ove godine na društvenoj mreži “X” da je zaprosio devojku sa kojom je ChatGPT razgovarao u njegovo ime godinu dana. Naime, koristio je ChatGPT za pokretanje Tinder bota koji ga je povezao sa određenim ženama na ovom sajtu i tako pomogao da na kraju upozna svoju verenicu.

Ovaj 23-godišnjak je rekao da je na ovu ideju došao nakon što je imao poteškoća u pronalaženju savršene partnerke, te je odlučio da posao flertovanja i ćaskanja prepusti neuronskoj mreži.

Сделал предложение девушке, с которой ChatGPT общался за меня год. Для этого нейросеть переобщалась с другими 5239 девушками, которых отсеила как ненужных и оставила только одну. Поделюсь, как сделал такую систему, какие были проблемы и что вышло с остальными девушками. Тред pic.twitter.com/fbVO7OmZhF
— Aleksandr Zhadan (@biblikz) January 30, 2024

“Sa devojkama je komunicirao baš kao ja”

Da bi pronašao jednu devojku, kaže da se bot kog je stvorio upario i komunicirao sa 5.239 devojaka sa kojima je kasnije izašao. A kako je uspeo tako nešto da izvede, objasnio je sam.

“Dao sam ChatGPT-u informacije o tome kako obično komuniciram. U početku je bilo problema jer me program nije dobro poznavao, mogao je da napiše neku glupost, ali sam ga kasnije uvežbao do te mere da je počeo da komunicira sa devojkama baš kao i ja”, rekao je Aleksandar.

Я попросил в отдельном ChatGPT подготовить план действий с несколькими сценариями по запросу как “Предложи мне план, чтобы девушка приняла предложение выйти замуж с учётом её характеристики и чата с ней”. Загрузил переписку с Кариной в ChatGPT и ПОЛУЧИЛ ПЛАН pic.twitter.com/AwnVKXbKzQ
— Aleksandr Zhadan (@biblikz) January 30, 2024

ChatGPT mu predložio i koju devojku da veri

Žadan je postavio određene filtere kako bi mu neuronska mreža pokazala one žene sa kojima treba da nastavi da komunicira. A onda, kada je lično upoznao Karinu, programer je shvatio da mu je ChatGPT pronašao ljubav. Tada je shvatio da mu veštačka inteligencija pomoći i u samoj vezi.

“Kada smo se Karina i ja prvi put sreli, shvatio sam da je moguće ponovo obučiti sistem da analizira naše poruke”, rekao je programer.

- Advertisement -

Колотило от ситуации. Супер боялся, что может пойти что-то не так. Шёл почти точно по плану №3 и все подошло к моменту. Предлагаю жениться. Она сказала да pic.twitter.com/0ppX6tJpSS
— Aleksandr Zhadan (@biblikz) January 30, 2024

Neuronska mreža je tada preporučila gde da odvede devojku i kako da oživi razgovor. Na kraju, ChatGPT je predložio da Aleksandar zaprosi Karinu, rekavši mu da je veza “uravnotežena i jaka”.

Što je Žadan i uradio – poslušao je savet ChatGPT-a i par je sada, kako tvrde, veren.

Programer je objasnio da nije odmah rekao svojoj verenici da ga je neuronska mreža navela da zaprosi, ali je ona kasnije tu vest prihvatila mirno.

Priča lažna ili ipak nije?

Iako je on objasnio da je sasvim moguće napraviti opšti program koji će pomoći ljudima da pronađu idealnog partnera, i da je ono što je napravio je “lični proizvod”, kako je ovo upoznavanje postalo viralno, mnogi su smatrali da cela priča nije stvarna.

“Kao čovek koji govori ruski, definitivno mogu da kažem da je ova priča lažna. Ovaj tip je lažirao svoju diplomu i mnoge druge. Dakle, pretpostavite generalno da je to moguće, ali ova priča je generisana AI”, “Zajednica je uradila malo istraživanje o ovom tipu, i postoji velika šansa da nije baš sve onako kako je rekao”, pisali su pojedinci.

(Kurir.rs/Blic/T.B.)

Bonus video:

02:41
REVOLUCIJA U BORBI SA ANKSIOZNOŠĆU I DEPRESIJOM Direktorka klinike Laza Lazarević za Kurir TV: Ova aplikacija je POMOĆ SVIMA

Kurir


Najnoviji članci