back to top
mojatv

BRZ JE KAO MBAPE, A GOLOVE DAJE KAO HALAND! ZVEZDO ČUVAJ SE: Slovenac iz Lajpciga je MONSTRUM! Skočan je da nogom pipne obruč!

Benjamin Šeško, mladi i 194 centimtra visoki Slovenac, napadač Lajpciga je fudbaler na koga će u Crvenoj zvezdi morati da obrate posebnu pažnju.

Utakmica u Ligi šampiona je u sredu u Nemačkoj od 21.00 čas, a u Crvenoj zvezdi treba da budu na oprezu. Za Benjamina Šeška kažu da je brz kao Kilijan Mbape, a da golove daje kao Erling Haland.

Radi se o neverovatnom igraču koji ima samo 20 godina, i koji je pre dolaska u Lajpcig bio u Salcburgu, još jednom klubu pod kapom moćne kompanije Red bul. Ove sezone Benjamin Šeško odigrao je deset utakmica za Lajpcig i dao pet golova. Na 100 metara razvije brzinu od 36,11 km/h skoro koliko i Mbape, ali je daleko viši od Francuza.

Njegova životna priča je neverovatna. Benjamin Šeško se sa 14 godina kolebao, da li da igra košarku, ili fudbal. Poznat je njegov snimak kako stopalom može da dotakne košarkarški obruč.

Rođen je u Krškom, gde se nalazi nuklearna elektrana. Otac mu je Slovenac, a majka iz Bosne, iz Doboja. Počeo je u obližnjem klubu gde je na 23 utakmica dao 59 golova, a kada su njegov talenat sa 15 godina primetili u Domžalama, lokalni čelnici su ga olako pustili uz podozriv osmeh:

– Takvih i boljih imamo koliko hoćete!

Verujemo da sada lupaju glavom o zid i da se žestoko kaju. Momak vredi 30.000.000 evra i njegova vrednost neverovatno raste. Briljirao je Benjamin Šeško u Domžalama, pa su ga oni vrlo brzo prodali u Salcburg, gde je prvo igrao za Lifering (B tim).

Iako su ga obletali skauti Junajteda, Sitija, Čelsija, Bajerna i Juventusa, znao je da je Austrija najbolji izbor. Za reprezentaciju Slovenije dao je devet golova i sasvim je izvesno da će u narednom periodu oboriti rekord Zlatka Zahovića od 30 pogodaka za “deželu”.

Takvog fudbalskog talenta Slovenija nikad nije imala. Prošlog leta je Čelsi poslao privatni avion po njega. O njemu u Lajpcigu brine Kevin Kampl, bivši reprezentativac Slovenije. Beni Šeško kako ga zovu u Sloveniji i dalje je omiljeni momak iz kraja. Jednostavan je, posle svake utakmice dugo potpisuje autograme i slika se sa decom. Smeje se i igra fudbal.

Zanimljivo, Benjamin Šeško potiče iz kraja Radeče, pored Krškog. U blizini mesta u kojem živi njegova porodica su Sevnice, odakle je rodom Melanija Tramp. Tako žitelji ovog dela Slovenije vole da se hvale, da trenutno imaju dvoje najpoznatijih zemljaka. Najboljeg igrača Slovenije i bivšu prvu damu Amerike.

/A. Radonić

- Advertisement -

05:14
TRKA ZA PRVU DAMU AMERIKE: Žestok OKRŠAJ između ikone stila ili smerne profesorke – može biti samo JEDNA (KURIR TELEVIZIJA)

Kurir

Najnoviji članci