back to top
mojatv

ČANAK PRETI SRBIMA ŠIPTARSKIM ORUŽJEM: U Ukrajini im, ipak, nije pomoglo (FOTO)

BIVŠI lider LSV Nenad Čanak postavio je na društvenoj mreži “Iks” zabrinjavajuću poruku, u kojoj preti Srbima, i to pozirajući sa šiptarskim oružjem “džavelin”.

чанак прети србима шиптарским оружјем: у украјини им, ипак, није помогло (фото)

Foto: Printskrin

Naime, Čanak je napisao sledeće:

“Imao sam u Ukrajini priliku da vidim kako izgleda tenk posle susreta sa Javelinom. A imao priliku i da naučim kako se rukuje njome. Obuka za korišćenje se može obaviti za pola sata. Ako (kada?) u Prištinu stignu Javeline, mnogo toga se trenutno menja.”

čanak preti srbima šiptarskim oružjem: u ukrajini im, ipak, nije pomoglo (foto)

Foto: Printskrin

Podsećamo ukrajinskoj vojsci ovo oružje nije mnogo pomoglo, te su mnogi analitičari već sada sigurni da im se ne piše dobro u oružanom sukobu sa Ukrajinom.

Pentagon je u jednoj od svojih brojnih isporuka poslao protivvazdušne sisteme “Stinger”, kao i hiljade primeraka “džavelina”.

Da ni Zapad nije više toliko optimističan po pitanju ishoda rata u Ukrajini, govori izjava Filipa Bridlava, bivšeg vrhovnog komandanta NATO trupa u Evropi.

– Dajemo Ukrajini taman toliko resursa da ostane na bojnom polju, umesto da im dajemo dovoljno da istinski pobede. Ako Zapad nastavi sa takvom politikom, Ukrajina će izgubiti rat. Rusija jednostavno ima više ljudi i resursa. Ako pak jednostavno napustimo Ukrajinu, oni će nastaviti hrabro da se bore. Poginuće još deset hiljada Ukrajinaca, a ruski predsednik Vladimir Putin će osvojiti celu zemlju, koja će ponovo završiti pod njihovom vlašću – rekao je on za Njuzvik.

- Advertisement -

Rat u Ukrajini dao je Zapadu priliku da se bori protiv Rusije tuđim rukama, kaže francuski sociolog Emanuel Tod.

Istovremeno, kako je ekspert naglasio u intervjuu za Sud Radio, nesposobnost NATO-a da obezbedi Kijevu neophodna sredstva za rat je dokaz poraza zapadnih sila u konfrontaciji sa Moskvom.

BONUS VIDEO: Đilas izmišljotinama pokušava da opravda debakl u Beogradu

Najnoviji članci