back to top
mojatv

ĆERKA DANIMA PODMETALA JAKE LEKOVE OCU?! Šok detalji zločina u Doboju:Saša išao kod lekara, ali je njegova žena IMALA SPREMAN PLAN

Jeza se nadvila nad Dobojem, građani tog grada zgroženi su ubistvom njihovog sugrađanina Saše K. (46) od strane njegove druge supruge A. K. (33) i njenog ljubavnika, 19-godišnjaka D. L.

Na žalost, mrlja strašnog ubistva zauvek će pratiti i Sašinu stariju kćerku iz drugog braka (iz prvog ima dve devojke, a iz braka s osumnjičenom dve devojčice). Naime, 14-godišnjakinja, pokazalo se, svog je oca konstantno (već neki vremenski period) trovala lekovima koji se inače daju teškim psihičkim bolesnicima na način da je medikamente usitnjavala pa ih ocu umešala u vodu i sokove koje je pio. Zbog toga je Saša bio slab, dezorijentisan, jednom je čak i spontano zaspao za volanom kao narkoleptik pa je potom otišao kod lekara.

Ali, A.K. kao – čini se – inicijatorka celog pomno planiranog zločina obustavila je unos lekova u organizam nesrećnog Saše pre pretraga, pa nalazi nisu bili nikome sumnjivi. Na posletku su ga, ponovno drogiranog teškim antipsihoticima, A.K. i njen mladi kriminalni partner dokrajčili u izletištu Preslica blizu Doboja.

Tokom četvrtka u Policijsku upravu u Doboju je privedena i pritvorena, nakon A.K. i D.L., i maloletna kćerka zbog osnovane sumnje na saučesništvo u ovom nezapamćenom zločinu, koji bi mogao da rezultuje prvom doživotnom kaznom izrečenom jednoj ženi u Srpskoj.

Čitulje po celom gradu

Istog dana Saša je sahranjen na gradskom groblju Šušnjari u Doboju, a čitulje s njegovom fotografijom i tekstom na ćirilici oblepljene su po celom gradu.

Preko puta mesta ubistva inače se nalazi bazen koji vodom napaja obližnji Dom za starije osobe, jedini preostali sadržaj na Preslici. Od direktora Doma se saznalo da je telo nesrećnog Saše pronašao stariji čovjek koji nije njihov štićenik i da takvo što niko u Doboju pamti.

Slično su potvrdile tri šetačice, komšinice nastanjene blizu izletišta u kojem obitava i puno pasa lutalica. Reč je o Petri Tomić, Ljubici Ristić i Mirjani Marković, trima “komšinicama” koje smo zatekli na obroncima Preslice.

“Sećam se još jedne tragedije pre rata, kad je ubijen ovdje taksista, mislim da se zvao Ilmo. Na to sam nekako i zaboravila. Ne mogu da verujem da čovek čoveku može ovako nešto da učini. A zbog čega? Prokletih para” kaže 74-godišnja Mirjana, a ostale žene odmahuju glavom u neverici.

Građani Doboja inače nevoljno komentarišu slučaj; ili “ne poznaju nikoga lično”, ili ne žele nikome da se zamere. Ali, ovakvo zlo ne žele ni najgorem neprijatelju.

U dvorištu trenutno nenastanjene kuće pokojnog Saše K. laje nekoliko nezbrinutih pasa. Njegove starije kćeri već su formirale vlastite živote, dve mlađe – tačnije jedna, mlađa devojčica koja nije pritvorena – borave kod tetke, sestre A.K..

- Advertisement -

Kuća na adresi Miloša Obilića, jedna od lepših vila na lokalitetu Vidikovac (Rajčinovac), prazna je i zaključana. Na vratima garaže zalepljena je čitulja, a u dvorištu je parkiran luksuzni automobil bez registarskih oznaka; u prizemnom delu je i poslovni prostor rent-a-cara.

Komšije ne žele da se mešaju

Komšije okolo kuće u kojoj su (nekad navodno mirno i skladno) živeli supružnici nisu bili raspoloženi za razgovor. Tema je ionako mučna, a još više užasavajućih detalja će izići na videlo ovih dana. To se pak sa sigurnošću ne može reći i za nož kojim je nasmrt izboden pokojnik, budući da je navodno bačen u reku Bosnu.

Jeza u parku

Gradski park u Doboju pun je roditelja s decom i penzionera koji ispod glasa, pred Sašinom čituljom, komentarišu jeziv događaj u svom gradu. Milanka Bijeljić, kaže da ne može da veruje da je neko sposoban da učini čoveku ono što su, po svemu sudeći, A.K. i D.L. učinili nesrećnom Saši.

“Ovakvo zverstvo ne pamtim! Žao mi je čoveka ko da mi je rod rođeni” kaže Milanka, penzionerka iz parka Doboj.

Sašina kćer bila je – zaljubljena u majčinog ljubavnika?

Tokom četvrtka procurile su informacije da je iskaz maloletne kćeri Saše i A.K. na policiji, a zbog optužbe za sudstvo, izdat hladno, te da su istražitelji stekli utisak da je 14-godišnja djevojčica bila potajno zaljubljena u D.L., majčinog 19-godišnjeg ljubavnika i učesnika u zločinu koji je potresao ne samo Doboj, nego ceo region.

Fizikalac i “Pepeljuga”

Po Doboju se priča da je D. L. zbog strasti prema 14 godina starijoj A.K. sasvim izgubio razum, i da glad za novcem nije s njegove strane bila motiv ubistva jer je kao varilac u Nemačkoj zarađivao izvrsno, satnica je iznosila 100 evra. S druge strane, A.K. je navodno u braku sa Sašom, govorka se, pronašla tek utočište iz bede u kojoj je odrastala s majkom i sestrama. Koristoljublje joj je ogorčeno predbacila T., Sašina kći iz prvog braka, nazvavši par ubica “monstrumima i bednicima”.

(Kurir.rs/Slobodna Dalmacija/Preneo: A.N.)

Bonus video:

02:32
Ubistvo Ivana Trifunovića na Novom Beogradu

Kurir

Najnoviji članci