DELA GOVORE VIŠE OD REČI: Premijerka odgovorila novinaru N1 – Opozicija je protiv povećanja penzija, plata, pomoći majkama

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić, odgovarajući na pitanje novinara N1 kada je neko iz opozicije rekao da je protiv povećanja penzija, plata, pomoći majkama, rekla je da “dela govore više nego reči”.

дела говоре више од речи: премијерка одговорила новинару н1 - опозиција је против повећања пензија, плата, помоћи мајкама

Foto: Novosti

– Mi se borimo za povećanje plata i za penzije, za jednokratnu pomoć majkama dece do 16 godina starosti, za dupliranje subvencija za naše poljoprivrednike. Ukoliko bismo mi odustali ili posustali i rebalans ne bi prošao, i da bude još jednom sasvim jasno svima šta opozicija i na današnji dan radi – to bi značilo da penzioneri ne bi dobili povećanje penzija. Ukoliko mi pobedimo i izguramo pod bilo kakvim okolnostima i ukoliko uspemo, a uspećemo, penzija će biti povećana. Ukoliko opozicija bude uspela sa blokadom parlamenta, to direktno znači da jednokratna finansijska pomoć neće biti isplaćena majkama, jer je to predviđeno rebalansom budžeta.

Premijerka je rekla da ne razume zašto se opozicija na ovakav način bori protiv povećanja plata, penzija, pomoći majkama, poljoprivrednicima… Premijerka je rekla i da je rebalansom budžeta predviđen novac za lečenje dece u inostranstvu i za lečenje obolelih od retkih bolesti.

Novinar N1 je tada rekao da nikada nije čuo da je neko iz opozicije rekao da je protiv toga, na šta je Brnabićeva odgovorila:

– Dela govore mnogo više nego reči. Onaj ko kaže “ja ću da blokiram rad Skupštine”, on kaže i da će da blokira usvajanje rebalansa budžeta. Kada blokirate usvajanje rebalansa budžeta, vi blokirate sredstva za povećanje penzija, plata, zato što su ta sredstva predviđena rebalansom budžeta. To Skupština mora da usvoji. Ne mora opozicija ništa da kaže, oni svojim delima to pokazuju. Setili su se da blokiraju rad Skupštine kada je na redu usvajanje rebalansa budžeta.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

- Advertisement -

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci