back to top
mojatv

GLOGOVAC JEDNU ŽELJU NIJE ISPUNIO OCU: Milovan otkrio nakon njegove smrti “On je zaboravio to obećanje kasnije. Govorio sam mu…”

Otac našeg poznatog glumca Nebojše Glogovca, protojerej-stavrofor Milovan Glogovac, preminuo je nočas nakon kraće bolesti, potvrđeno je Kuriru iz SPC. Pre nedelju dana navršilo se šest godina otkada nas je prerano napustio velikan srpskog glumišta u 49. godini, a ubrzo nakon njegovog odlaska upokojila se i umetnikova majka Milena.

Otac Milovan Glogovac radni vek proveo je u Pančevu, a u razgovorima za medije otkrio je da bol ne prolazi, ali da snagu pronalazi u veri.

– Gluma je specifičan posao i svakako nam je bilo stalo da pokaže prave rezultate. Kada je krenuo tim putem, imali smo jedan drugačiji razgovor. Nebojša je prvo upisao psihologiju. Jedan od profesora Braca Ognjanović šalio se kako je on od Nebojše napravio glumca, jer ga je oborio dva puta. Kad je video da tu treba mnogo da se zapne, da se radi, odlučio se za glumu. Ja sam isprva mislio kako neće uspeti da upiše glumu. Moj uslov je bio da upiše i teologiju. Nebojša je zaboravio to obećanje kasnije. Govorio sam: “Bolje da bude dobar glumac, nego loš sveštenik.” I dalje smatram da je završio teologiju, mnogo bi mu koristilo u poslu kojim se bavio – istakao je Milovan.

Nebojša je bio vernik i suštinski vezan za crkvu. Nakon Nebojšine smrti, s njegovog groba više puta je ukraden krst, koji je njegov otac uporno vraćao.

– Nema dana da na njegovom grobu ne zateknem cvet. Imao je očigledno mnogo poštovalaca. Ploča je uvek sređena, obrisana, nekoliko sveća gori. Drago mi je zbog toga – poručio je na samom kraju razgovor Milovan Glogovac gostujući u emisiji “Dok anđeli spavaju”.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Bonus video:

01:02
JDP dodela nagrade Nebojša Glogovac

Kurir

Najnoviji članci