back to top
mojatv

GORNJI MILANOVAC DOBIJA PRVO OPŠTINSKO KUPALIŠTE POD KROVOM, ALI I NOVE SADRŽAJE: Uskoro otvaranje zatvorenog bazena

IZGRADNjA zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu ušla je u završnu fazu, a kada će ovaj kapitalni objekat u srcu rudničko-takovskog kraja početi da prima kupače, kažu nadležni, prvenstveno zavisi od vremenskih uslova, od kojih zavise i majstori zaduženi za završne radove.

горњи милановац добија прво општинско купалиште под кровом, али и нове садржаје: ускоро отварање затвореног базена

Foto: OU GM

– Mi smo, u nekom prethodnom periodu, već imali zatvoren bazen, ali on je bio u okviru jedne ovdašnje kompanije. Lokalna samouprava nikad dosad nije radila ovakav projekat i ovo će, zvanično, biti prvi opštinski bazen. A, pored zatvorenog kupališta, radimo i kompletnu rekonstrukciju onog na otvorenom, pa će to biti jedinstven kompleks, koji uključuje mali, namenjen deci, otvoreni bazen olimpijskih razmera i potpuno drugačiji raspored u odnosu na ono na šta su naši sugrađani navikli. Radnici užurbano rade, a zadovoljni smo i činjenicom da su već isporučene kompletna tehnika i prateća oprema – objašnjava prvi čovek Gornjeg Milanovca Dejan Kovačević.

Kada je reč o cenama ulaznica, predsednik Opštine ističe da će one svima biti pristupačne, a najavljuje i da će – svakog radnog dana, u periodu od 8 do 16 časova – termini biti rezervisani za učenike osnovnih škola, u cilju njihovog pravilnog razvoja.

– Planirana je i komercijalna eksploatacija, radnim danima od 16 do 22 časa, pa će naši sugrađani moći da kupe dnevnu, mesečnu, polugodišnju ili godišnju kartu, za koje će se, u zavisnosti od dužine trajanja, odobravati i izvesni popusti. Posebne karte odnosiće se na spa-centar, koji uključuje saunu i hidromasažnu kadu – precizira Kovačević, najavljujući da će tokom čitave godine raditi i restoran koji će biti na usluzi ne samo korisnicima bazena, već i svim žiteljima Gornjeg Milanovca, odnosno njihovim gostima.

Najnoviji članci