back to top
mojatv

HBO ĆE MORATI DEBELO DA PLATI ZBOG IZBACIVANJA BIKOVIĆA IZ HIT SERIJE: Evo koliko će produkcija da iskešira SRPSKOM GLUMCU

Producenti serije “Beli lotos”, u čijoj trećoj sezoni je trebalo da igra Miloš Biković, moraće srpskom glumcu da isplate deo honorara, saznaje Kurir.

Sličnu sudbinu kao naš dramski umetnik u Americi doživele su mnoge njegove kolege, pa je u ovakvim slučajevima praksa nagodba o raskidu ugovora ili odlazak na sud. Biković se, kako saznajemo, nagodio i dobija deo honorara od nekoliko miliona dinara, odnosno između 30.000 i 50.000 evra.

– Honorari za strane serije nisu mnogo veći nego kod nas. Slučaj Bikovića može da se poredi sa situacijom kada je Džoni Dep izgubio ulogu u “Piratima s Kariba” zato što je imao negativan publicitet. On svakako ima pravo i može da traži nadoknadu jer je planirao to da radi i otkazao sve svoje druge poslove obaveze. Honorari za takve uloge su 3.000-5.000 evra po danu snimanja. Ugovor glumca veže da učestvuje u samom snimanju, ali i promociji serije, koja traje nekoliko meseci. Manje uloge na ovakvim serijama su plaćene od 25.000 do 100.000 evra. Naši glumci mogu da zarade duplo više za neku ovakvu ulogu nego kod nas, čak i kada igraju glavnu – kaže sagovornik Kurira koji se bavi produkcijom igranog sadržaja, ali zbog prirode svog posla insistirao je na anonimnosti.

Depa sad mole da se vrati u “Pirate s Kariba”

Sličnu sudbinu kao Biković doživeo je Džoni Dep. Glumcu je otkazan ugovor u “Piratima s Kariba”. Međutim, glumac sada više ne želi da sarađuje s “Diznijem”, niti da nastavi snimanje “Pirata”, jer mu je ovaj studio zatvorio vrata nakon što ga je bivša supruga, glumica Amber Herd, optužila za zlostavljanje.

Depu je za povratak ponuđeno čak 20 miliona dolara. Producent Džeri Brukhajmer je izjavio da se radi na tome da Dep nastavi snimanje s obzirom na to da je sve bilo obustavljeno tokom suđenja. Miloš Biković je tada podržao slavnog kolegu.

Sličan odgovor dobili smo iz još jedne produkcije da u ovakvim slučajevima glumci budu obeštećni. Planirano je bilo da Biković u seriji igra ruskog velnes-gurua. Srpski glumac ostao je bez ugovora nakon pritiska ministarstva spoljnih poslova Ukrajine na produkciju HBO što je za svoj igrani program uzela ruskog državljanina koji “podržava Rusiju od početka invazije u punom obimu”. Biković je dobio rusko državljanstvo 2021. godine i lično ga je odlikovao ruski predsednik Vladimir Putin za doprinos ruskoj umetnosti i kulturi. Glumcu je, kako je sam izjavio, 2019. zabranjen ulazak u Ukrajinu zbog nacionalne bezbednosti.

– Počastvovan sam što sam izabran da budem deo “Belog lotosa”, TV serije koju veoma uvažavam i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet. Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama poželim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni – naveo je glumac u svojoj izjavi za medije.

Biković se do zaključenja broja nije javljao na naše pozive.

Ne propustite danas poklon uz dnevno izdanje novina Kurir – ŠRAFCIGER!

Dnevne novine Kurir danas svim čitaocima poklanjaju šrafciger!

- Advertisement -

Navikli ste da vam poklanjamo korisne, praktične i kvalitetne poklone. Alat je često naš izbor jer ima veliku primenu u domaćinstvu a izrađen je od kvalitetnih materijala.

Nekad je važilo pravilo da je sastavljanje nameštaja isključivo muški deo posla, ali danas to nije slučaj. Žene su, pored uloge u opremanju doma, preuzele i ulogu majstora.

Zanimljivo je da danas žene sve više koriste alat, jer nameštaj vrlo često biva isporučen na kućnu adresu potpuno rasklopljen.

Šrafciger je izuzetno koristan ručni alat, koji služi za odvijanje i zavijanje vijaka.

Bonus video:

07:16
BIKOVIĆ JE POD OGROMNIM STRESOM! Eksperti o SKANDALOZNIM optužbama Ukrajine da glumac podržava genocid: SADA IMA SAMO 2 OPCIJE

Kurir

Najnoviji članci