back to top
mojatv

HEROJI LJUBOVIJE! BILI NA PRVOJ LINIJI ODBRANE OD KORONE Medicinsko osoblje i pomoćni radnici dobili ugovore za stalni radni odnos

Oni su tokom teških dana u doba korona virusa bili na prvoj liniji odbrane i svoj život su stavili na uslugu drugima.

Sada je njihov trud konačno nagrađen, jer je 23 zdravstvenih radnika, saradnika i drugih lica koji su radili na poslovima lečenja obolelih od COVID 19 ili na pratećim pomoćno-tehnićkim poslovima, dobilo ugovore za stalni radni odnos.

– Medicinsko osoblje koje je bilo zaposleno za vreme kovid pandemije u utorak je potpisalo ugovore i stupilo u radni odnos na neodređeno vreme. Zapošljavanje dodatne radne snage važno je za opštinu Ljubovija, jer će time zdravstvene usluge biti podignute na još viši nivo. Republika Srbija se njima odužila na taj način što ih je primila u stalni radni odnos. Ti ljudi će značiti našoj ustanovi, jer ćemo pokriti najveći deo terena, bićemo dostupni u terenskim ambulantama kao i u samoj ustanovi, kaže za RINU v.d. Doma Zdravlja u Ljuboviji Saša Marković.

Ana Brnabić je prilikom skorašnje posete Ljuboviji najavila materijalno-tehničku pomoć Domu zdravlja Ljubovija u vidu jednog sanitetskog vozila, stomatološke stolice i ultrazvučnog aparata.

– To će dosta značiti našoj ustanovi u narednom periodu. Sa novim kadrovima i novom opremom očekujem da će Dom zdravlja Ljubovija visoko podići kvalitet zdravstvenih usluga. Prvi naši ciljevi su podizanje organizacione kulture, pozitivan uticaj na međuljudske odnose, a radićemo i na dodatnom opremanju naše ustanove savremenim medicinskim sredstvima – izjavio je Saša Marković.

On je istakao i važnost preventivnih pregleda stanovništva, uz napomenu da se prevencijom mogu sprečiti bolesti i svi rizici koje nosi savremeni način života.

– Verujem da ćemo i u budućnosti imati podršku lokalne samouprave i Republike Srbije, jer kada delujemo kao tim možemo da utičemo na podizanje nivoa zdravstvene kulture – dodaje Marković.

(Kurir.rs/RINA)

Kurir

Najnoviji članci