“IMATE SREĆE, MI INAČE SEČEMO NOSEVE I PRSTE”: Optužena trojica policajaca za zlostavljanje, mučenje i zloupotrebu položaja

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv Milana I, Miloša K. i Miloša V. zbog sumnje da su 28. septembra 2022. godine zloupotrebili svoj službeni položaj inspektora Odeljenja za borbu protiv droga Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za Grad Beograd i pribavili korist, kao i jer su tukli dvojicu mladića, od kojih je jedan zadobio tešku telesnu povredu.

имате среће, ми иначе сечемо носеве и прсте: оптужена тројица полицајаца за злостављање, мучење и злоупотребу положаја

Foto: Shutterstock/Ilustracija

– Optužnim predlogom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu svoj trojici okrivljenih se na teret stavljaju krivična dela zloupotreba službenog položaja, zlostavljanje i mučenje, a Milošu V. i krivično delo teška telesna povreda – saopšteno je iz tužilaštva.

Kako se navodi, postoji opravdana sumnja da su Milan I., Miloš K. i Miloš V. 28. septembra 2022. godine oko 23 sata po prethodnom dogovoru između Milana I. i oštećenog B.H, odvezli službenim vozilom IV odeljenja UKP PU za Grad Beograd i sastali se sa oštećenima B.H. i M.M. na nekategorisanom putu koji vodi ka Višnjickoj ulici, pa je B.H. predao Milanu I. tri nargile koje su od njega iznajmljivali.

Optužnim predlogom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu svoj trojici okrivljenih se na teret stavljaju krivična dela krivična dela Zloupotreba službenog položaja, Zlostavljanje i mučenje, a Milošu V. i krivično delo Teška telesna povreda.

Milan I. im je onda, kako se sumnja, zatražio da mu predaju 1.400 dinara za korišcenje nargila kao i 100 evra za navodno polomljenu nargilu, što su oni odbili, pa im je on, kršeci Zakon o policiji, pokazao službenu značku sa službenom legitimacijom, govoreci oštećenima da se on bavi mnogo ozbiljnim poslom i da se “ne zajebavaju sa njim”.

– B.H. mu je nakon toga predao 13.000 dinara i sa drugim oštećenim krenuo da se udaljava prema svom vozilu. Okrivljeni su, kršeci Zakon o policiji, tada zaustavili oštećene, uz povike “Policija, ruke na krov, dajte lične karte”!Potom su ih legitimisali, vezali ih lisicama i tukli rukama i nogama po glavi i telu. Milan I. je, kako se sumnja, nakon toga zapretio oštećenima da će im, ukoliko ih budu prijavili, pozvati nekog da im stavi u auto 200-300 grama marihuane, te da će zbog toga ići na “pet godinica” u zatvor, kao i da može da pošalje nekoga da im maltretira roditelje – navodi se.

Takođe je, kako se sumnja, rekao oštecenima da imaju sreće jer oni inače seku prste i noseve.

– Nakon toga, Milan I. je iz džepa trenerke M.M. izvadio i prisvojio za sebe 10.000 dinara, a potom je tražio od B.H. da mu preda svoj novcanik iz kojeg je on uzeo još 18.000 dinara. Miloš V. je, kako se sumnja, tom prilikom, teško telesno povredio B.H. u vidu rascepa bubne opne sa leve strane, zadavši mu udarce rukama u glavu – navodi se.

Prema nezvaničnim informacijama, optuženi su pripadnici policje Milan Isakov i Milan Knežević.

- Advertisement -

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci