back to top
mojatv

“INDIRA SKUPLJA KAJMAK KOJI NIJE ZASLUŽILA” Oglasila se autorka hita “Srpkinja je mene majka rodila” – ovo je istina o čuvenoj pesmi

Čuvena pesma je neizostavan deo repertoara svih proslava i veselja, a sada se oglasila Ljiljana Jevremović koja je pisala tekst za pomenutu numeru i otkrila sve ono što javnost do sada nije znala.

Blic preporučuje

“BIVŠI MUŽ MI JE UZEO DETE, HTELA SAM DA UMREM” Indira Radić prošla kroz agoniju zbog starateljstva, zbog ovog mu je oprostila neoprostivo

(VIDEO) “OCA NIJE VOLELA” Meštanka sela u kom je živela Indira Radić tvrdi da pevačica nikoga ne voli u Dragalovcu, dok drugi imaju reči hvale: “Nije nešto izdignuta”

Kako Ljilja kaže, pesma je prvo bila ponuđena Indiri Radić, a želja je bila da se ponudi i Zorici Brunclik. Na kraju je, ipak, završila kod Indire koja ju je otpevala.

ljiljana jevremović

Foto: screenshot

Ljiljana Jevremović

– Ja sam pesmu napravila shodno melodiji. U isto vreme smo radili Zoricu Brunclik i Indiru Radić, koliko se sećam, tako je bilo… Iako smo u isto vreme radili obe, Zorica je tada bila regionalna zvezda, a Indira tek, maltene, na početku karijere. Prvo je ponuđena Indiri, jednostavno takav je sticaj okolnosti bio, da je prva došla da presluša pesmu. Rekla je kako je ta pesma baš za nju i da joj baš treba – počela je Ljiljana.

– Mi smo rekli okej, ponudićemo je i Zorici i, ako joj se dopadne, pesma ide njoj. Indira je plakala, kumila, molila da je ne dajemo Zorici. Tako je bilo. Meni je nakon toga samo stiglo obaveštenje da ćemo za Zoricu nešto drugo, tako da njoj nije ni ponuđena pesma.

indira radić

- Advertisement -

Foto: Ilija Božinović / Ringier

Indira Radić

Međutim, Ljiljana je danas razočarana time što Indira ovu pesmu više uopšte ni ne izvodi, iz samo njoj poznatih razloga.

– Indira je tu pesmu pevala samo te prve sezone i na toj prvoj turneji sa Ninom Rešićem. Kasnije je dostigla takvu popularnost, baš tom pesmom, da je počela da osvaja i region. Njena popularnost je rasla, međutim kako je osvojila region nije joj bilo u interesu više da peva tu pesmu, jer je osvojila i bugarsko tržište, ali to nije bilo zanimljivo… Hrvatsko tržište – naročito tamo nije bilo zanimljivo, tako da je ta pesma sklonjena sa repertoara. Međutim, ja zameram što je nije pevala na domaćem tržištu, na domaćem terenu. Niko joj ne bi uzeo za zlo da je to pevala na domaćem terenu, praktično je sabotirala pesmu – iznela je Ljilja svoje mišljenje.

ljiljana jevremović

Foto: screenshot

Ljiljana Jevremović

Kako kaže, ona zbog svega navedenog od ovolikog hita 20 godina nije imala nikakvu korist.

– Zbog toga što je Indira sabotirala pesmu, ja od te pesme nisam imala autorska prava 20 godina. Praktično mi je nanela i moralnu i materijalnu štetu. I, sada kada je Cakana popularisala pesmu, tačnije pesma je sama zaživela u narodu… Sada kada je Cakana pevala, ne vidim razlog da je Indira više peva i da je gledam kako skuplja bakšiš za tu pesmu. Praktično, skuplja kajmak koji nije zaslužila – zaključila je Ljilja.

(Telegraf)

Najnoviji članci