back to top
mojatv

ISLAMSKA DRŽAVA PRETI TERORISTIČKIM NAPADIMA! Panika pred mečeve Lige šampiona: Opšta uzbuna na četiri stadiona!

Španski mediji objavili su prethodne noći šokantnu informaciju da je Islamska Država zapretila terorističkim napadom na četiri utakmice četvrtfinala UEFA Lige šampiona. Na društvenim mrežama pojavila se jeziva fotografija (objavila je fondacija “Al Azim”) koja govori o navodnoj nameri Islamske Države da će doći do napada na četiri stadiona na kojima se igraju utakmice Lige šampiona: “Emirejtsu” u Londonu, “Parku prinčeva” u Parizu i “Metropolitanu” i “Santijagu Bernabeuu” u Madridu.

Vlasti u Španiji obavešteni su o uznemirujućoj poruci koja se širi na društvenim mrežama i koju je objavila pomenuta “Al Azaim” fondacija, a kako piše španska “Marka” za sada nema razloga za preveliku paniku. Sve je već preneto policiji i obaveštajnim službama, dok su svakako sve utakmice četvrtfinala ocenjene kao utakmice “visokog rizika”.

🚨 ÚLTIMA HORA I El Estado Islámico amenaza con un atentado terrorista en los Cuartos de Final de la Champions ➡️ La fundación Al Azaim, medio que se encarga de difundir mensajes del Estado Islámico, ha hecho pública una imagen en la que se amenaza al Parque de los Príncipes, al… pic.twitter.com/b1LQ5hoakD
— El Partidazo de COPE (@partidazocope) April 8, 2024

Za razliku od Londona i Pariza, znatno više se o ovome priča u Španiji, gde “Marka” prenosi da će ovog jutra doći do sastanka bezbednosnih službi koje će odlučiti da li je potrebno preuzeti dodatne korake da bi svi učesnici utakmice bili bezbedni. Zato su sve oči uprte u Madrid koji će u 24 sata organizovati dve utakmice, Reala i Sitija, pa Atletika i Dortmunda, a očekuje se i priliv velikog broja navijača.

Inače, fondacija “Al Azim” služi za objavljivanja poruka Islamske Države, ali mnogi navijači misle da je u pitanju samo pretnja zbog dizanja panike, pošto veruju da ne bi unapred otkrivali svoje namere.

/ Mondo

BONUS VIDEO:

08:43
SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Kurir


Najnoviji članci