back to top
mojatv

IZAŠLA MAPA NAJBOLJIH I NAJGORIH DOMAĆINA: U ovim zemljama će vas uvek DOČEKATI HRANA NA STOLU, a ovde vam neće dati NI ZALOGAJ

“Hoćete li dobiti hranu kao gost u nečijoj kući?”, navedeno je uz mapu koje je poslednjih dana postala privlačna korisnicima Interneta. Mapa prikazuje zemlje Evrope obojene različitim bojama koje pokazuju njihovo gostroprimstvo.

Tamnoplava označava mesta gde hranu dobijete skoro uvek kada nekome dođete u goste, svetloplava zemlje gde će vas često počastiti hranom, dok narandžasta prikazuje one gde nije očekivano da vam daju hranu, a crvenom su označene zemlje gde vam skoro nikad neće ponuditi hranu.

Ono što se da primetiti je da se zemlje Mediterana uključujući i Srbiju i zemlje u susedstvu ističu u gostoprimstvu – te su obojene tamnoplavom nijansom gde ćete skoro uvek dobiti hranu kao gost u nečijem domu. Što idete severnije, verovatnoća se smanjuje. Tako u južnom delu Francuske i na severu Italije, u Sloveniji, potom zemljama istočne Evrope ćete često dobiti hranu.

Sever Nemačke, Holandija i Skandinavske zemlje označene su crvenom bojom što znači da u ovim zemljama skoro nikad nećete kao gost biti ponuđeni hranom, prenosi portal Klix.

Gde se nalazi Srbija?

Srbija je na ovoj zanimljivoj mapi označena tamnoplavom bojom, što je samo potrvda da su Srbi gostoprimljiv narod prema gostima i strancima.

“Srbi su poznati po gostoprimstvu”, “U BiH uvek te ponude hranom”, “Pobeda za Balkan, Italiju i Francusku”, “Hladna klima, hladna srca”, “U južnoj Italiji nećete samo dobiti hranu, nego ćete morati jesti dok ne nabacite dva kilograma”, bili su samo neki od komentara koji su ostavljali stranci ispod objave.

(Kurir.rs/MONDO/A.G.)

Bonus video:

01:43
MAPA ŠPIJUNSKIH AVIONA KOJI IZVIĐAJU RUSIJU! Ignjatović: leteo je ukupno 18 sati, a SRPSKI AVION PRAĆEN SVE DO ČIKAGA?

- Advertisement -

Kurir

Najnoviji članci