IZUZETI ISKAZI 3 SVEDOKA I MERE TAJNOG NADZORA: Nastavljeno suđenje KAVČANIMA, Kašćelan i Božović osnovali klan pre 13 godina

U Višem sudu u Podgorici održano je suđenje u ponovljenom postupku protiv Slobodana Kašćelana i Igora Božovića, jednih od vođa kavačkog klana zbog sumnje da su krajem maja 2010. organizovali kriminalnu grupu koja se bavila švercom droge, iznudama, zelenašenjem, pranjem novca i davanjem mita.

Kako navodi crnogorski Dan, na ponovljenom suđenju kotorskoj kriminalnoj grupi iz dokazu su izuzeti iskazi tri svedoka i mere tajnog nadzora. Podsetimo, ovom optužnicom pored Kašćelana i Božovića obuhvaćeni su: Aleksandar Đurišić, Vladimir Božović, Siniša Vlahović, Igor Đurišić, Davor Prelević, Miloš Radonjić, Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović, Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogićević, Stefan Brnović, Zlatko Samardžić i Ilija Dedović.

– Sudsko Veće, kojim predsedava sudija Nada Rabrenović, prihvatilo je predlog advokata iz redova odbrane i iz spisa predmeta izuzelo iskaz svedoka oštećenog Krsta Bujkovića i Milana Dragovića. Izuzete su i mere tajnog nadzora koje se odnose na delovanje, koje je sprovedeno tokom istrage, a za šta se vezuje svedok Balša Savić. Izuzet je i njegov iskaz. Ova dokazna građa izuzeta je kao pravno nevaljan dokaz – navodi Dan i dodaju:

– Nakon što u sdunci preprodukovan audio-video snimak davanja iskaza Bujkovića i Dragovića pred SDT, zaključeno je da se u delu pouka oni od strane SDT ne upoznaju sa pravom da mogu da traže da im SDT omogući uvid u taj video-audio zapis izjave.

Podsećamo, na prethodnom ročištu advokat Marko Radović je naveo da odbrana predlaže da se iz spisa predmeta izuzme iskaz Bujkovića dat pred SDT od 2017. godine jer je, kako smatraju, pravno nevaljan. Kako je Radović tada ukazao, ovom svedoku nije predočeno da može da zatraži da mu se iskaz, koji se u SDT audio-vizuelno snima, reprodukuje. Radović je naveo da, u krajnjem, sudska odluka ne može da se zasniva na bilo kom dokazu koji se zasniva na povredi bilo kojeg člana Zakona o krivičnom postupku. Iz istih razloga izuzet je i iskaz svedoka Milana Dragovića.

– Balša Savić, koji je radio kao službenik MUP-a u Forenzičkom centru Danilovgrad je na jednom od prethodnih ročišta naveo da optuženi Nikola Andrić nije osoba koja ga je kontaktirala da bi mu ponudila mito za predmet koji je pokrenulo ODT Kotor protiv navodnih pripadnika kavačkog klana. On je tada naveo da je primio tada poziv od NN lica, koji se predstavio kao “Marko” – piše Dan i dodaje da je Savić tada rekao da je bio ozvučen i da povodom toga potpisao neki akt. Sud je i inače, odbio predlog za ukidanje pritvora Božoviću.

Prema navodima optužnice, Specijalno državno tužilaštvo smatra da su Kašćelan i Božović bili zaduženi za planiranje krivičnih dela, davanje naređenja članovima organizacije i obezbeđivanje novca. Navodi se da su i učestvovali u vršenju nekih krivičnih dela.

(Kurir.rs – Dan)

Kurir

- Advertisement -

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci

“TEŠKO JE PRIČATI…” Ivanić BRUTALNO ISKREN posle poraza: Moramo da se pogledamo u oči – ovo je neuspeh!

Izveštač Kurira iz Berna - Aleksandar Radonić Fudbaler Crvene zvezde, Mirko Ivanić, govorio je oporazu...

LOPOVI UPALI U 2 PRODAVNICE, UKRALI NOVAC I CIGARE VREDNE 350.000 DINARA: Policija stavila lisice na ruke razbojnicima iz Pazove

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, operativnim radom, rasvetlili dve teške krađe...

OVO JE SPISAK ČELNIH LJUDI CG KOJI SU BILI NA OROZU KAVČANA Dritan, Mandić, Kovačević…”Relaksirano ovo je ništa, najbolje sledi”

Pripadnici kavačkog klana, kako je otkriveno dešifrovanjem Skaj komunikacija, ali i prikupljanjem drugih dokaza...

LEKOVITOST OVE BANJE U VOJVODINI JE NAUČNO DOKAZANA! U njoj je boravio i jedan od najboljih svetskih pisaca svih vremena

Impresivno zdanje Jodna banja u Novom Sadu je nastalo u vreme Austro-Ugarske. Krajem 19.veka...