JEDAN SASTOJAK MOŽE OPASNO DA POKVARI UKUS RUSKE SALATE: Nije svejedno kako ga birate i kuvate, samo OVAJ NAČIN je pravi

Sezona slava je u jeku, a kraljica slavskih predjela, kada je slava mrsna, svakako je ruska salata. Iako se masovno sprema u našim domaćinstvima pa postoje razne varijacije na temu ruske salate, postoje neke cake koje treba da imate u vidu da bi vaša ruska salata bila ukusna. Na primer, mešavina zamrznutog povrća je – ne, nikako!

Jasno je da se brzo živi i da je svaka ušteda vremena dobrodošla, ali zamrznuto povrće nije adut za uštedu vremena jer ruska salata sa njim ima bljutav ukus i to jednostavno nije to.

Kada smo kod povrća, krompir za rusku vam možda deluje kao mačji kašalj, ali sada ćemo vam objasniti zašto morate da mu posvetite veliku pažnju, a za to smo savete potražili od jedne od najboljih food blogerki Maje Babić. Evo šta je o krompiru za rusku napisala Maja u okviru jednog od najboljih recepata za rusku salatu na domaćem internetu:

Odmerite i skuvajte 500 g krompira, a u samu salatu ode manje. Birajte što manje krompire, veličine jajeta, zato što će takvi moći da stanu u seckalicu za kuvana jaja. Ta spravica ume da bude od pomoći kod seckanja krompira, šargarepe i naravno, jaja, jer daje ujednačene kockice na relativno jednostavan način. Potrebna je dobra seckalica, ne neka mlitava kakve se često nađu po pijacama. Jedna takva pijačna mi se iskrivila bukvalno posle prve upotrebe, i to na jajima, dakle osnovnu funkciju nije vršila valjano. Imam jednu baš čvrstu koju sam nasledila od baka-svekrve, i jednu osrednje ali dovoljne čvrstine za koju se ne sećam odakle mi.

Za krompir je bitno i da se ne raskuva, 25 minuta kuvanja, ne više. Meri se vreme od početka ključanja vode, a nadalje voda treba tek blago da vri. Krompir kuvajte u ljusci. U vodu stavite dosta soli, recimo dve kašičice, da sam krompir ne bi bio bljutav iznutra. Kockice krompira u salatu stvaljate na samom kraju, kad ste sve ostalo spojili i izmešali da biste izbegli pretvaranje krompira u pire. Kockice svih drugih sastojaka nisu toliko sklone gubitku forme.

Kod krompira može da se desi da je loš, u smislu da se toliko raspadne tokom (pravilnog) kuvanja, da je jednostavno nemoguće iseći ga na kockice. Takav krompir jednostavno nemojte stavljati u rusku, jer će sve upropastiti. Da se ipak ne bi bacio, može se upotrebiti za neki proizvod od krompira, na lrimer piroške”, savetuje Maja Babić.

(Kurir.rs/Blic žena)

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

- Advertisement -

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci