back to top
mojatv

JEZIV SLUČAJ U ZAGREBU Policajci su ga pratili, zatekli s lopatom u ruci, a na 60 cm dubine došli su do jezivog otkrića

Nakon detaljnog proučavanja kupoprodaje Gerardovih nekretnina, za koju se utvrdilo da je sprovedena na osnovi lažne dokumentacije, rasla je sumnja da su Trautmann i Šnajder, zbog neverovatne gramzivosti, ubili Gerarda iz koristoljublja ali i da bi prikrili drugo krivično delo, pa su u tom pravcu sudskim putem aktivirane posebne dokazne radnje i sve što je Trautmann činio nadziralo je budno oko istražitelja u maksimalnoj tajnosti.

Pa su ga tako uočili u punom zamahu, u blizini popularnih Hoto vila i ne toliko daleko od jednog od obližnjih jezera, kako kopa na jednoj travnatoj površini, prekopava pa opet kopa.

Jer on je itekako dobro znao da se na dubini od 60-ak centimetara krije strašna tajna koju su zakopali i usput prikrili mahinacije s nekretninom koju su, na prevarni način i na osnovi lažne dokumentacije, bez znanja vlasnika prodali za vrtoglavih 400.000 evra.

Novac su podelili, a vlasnik popularnog lokala u Dubrovniku završio je naprasno, na jeziv način, pod zemljom. Barem tako sumnjaju istražitelji koji su, nakon što su zatekli Trautmana u kopanju, odlučili pokrenuti hapšenje.

Krajem prošle nedelje ujedno je odrađena ekshumacija ostataka tela na toj lokaciji pa su, prema informacijama Jutarnjeg lista, pritom pronađeni lobanja i bedrena kost.

Navedeni posmrtni ostaci poslani su na veštačenje, a policijski pas neumorno je nastavio da njuška teren u potrazi za ostalim dokazima. Gde je, pak, novac koji su navodno prisvojili i jesu li dirali Gerardove bankovne račune, pokazaće, između ostalog, istraga koju je, nakon primanja krivične prijave, pokrenulo velikogoričko tužilaštvo.

Po dovršetku istraživanja, policija ih je prijavila za ubistvo iz koristoljublja i prikrivanja drugog dela pa im preti, ako dođe do optuženja i suđenja, nekoliko decenija iza rešetaka.

Kurir.rs/Jutarnji list

Kurir

Najnoviji članci