mojatv

KAO BEBU JE OSTAVILI U PODRUMU, USVOJIO JE PAR IZ AMERIKE! Holivudska priča srpske lepotice koja želi da usvoji dete iz Zvečanske

Iz dalekog San Dijega u Kaliforniji (SAD), letos smo saznali za Elizabetu Ždralo, devojku čija sudbina i životna priča zavređuju da se o njoj snimi pravi holivudski film.

– Moje ime je Elizabeta. To ime su mi dali moji roditelji, koji su me usvojili kada sam bila vrlo mala. Ne znam da li mi je žena koja me je rodila dala neko ime, jer je nikad nisam upoznala. Rođena sam u zimu, u martu 1993. godine na Kosovu i Metohiji, u Gnjilanu. Našli su me ostavljenu u podrumu jedne stambene zgrade. Odneli su me u lokalnu bolnicu, gde sam provela 3 meseca. Onda su me prebacili u Zvečansku u Beogradu, gde sam ostala sve dok me nisu usvojili. Imala sam tada nešto malo više od 9 meseci, započinje svoju priču lepa Elizabeta.

kao bebu je ostavili u podrumu, usvojio je par iz amerike! holivudska priča srpske lepotice koja želi da usvoji dete iz zvečanske

1 / 3 Foto: Instagram Printscreen

kao bebu je ostavili u podrumu, usvojio je par iz amerike! holivudska priča srpske lepotice koja želi da usvoji dete iz zvečanskekao bebu je ostavili u podrumu, usvojio je par iz amerike! holivudska priča srpske lepotice koja želi da usvoji dete iz zvečanske

Ona kaže da nikada nije upoznala svoje biološke roditelje, ali su joj sve to nadoknadili i ljubav pružili oni koje zove majkom i ocem, Radmila i Rade Kasić, piše Serbian times.

– Moji roditelji su se upoznali u Čikagu. Moj tata je bio fudbaler, rođeni Dalmatinac, koji je nažalost preminuo prošle godine. Majka mi je iz Leskovca. Njih dvoje nisu mogli da imaju decu, pa su mene usvojili. Cela procedura je trajala dve godine. Simbolika je u tome što su njih dvoje dobili dozvolu da mogu da usvoje dete na dan kad sam ja rođena. Moja majka je tada razgovarala s princezom Elizabetom Karađorđević, koju u Srbiji znaju kao Jelisavetu, i ona im je mnogo pomagla da me usvoje. Po njoj sam i ja dobila ime Elizabeta. Do tada sam imala samo prezime Subotić, koje su mi dali u bolnici u Gnjilanu, jer sam pronađena u subotu, 6.marta.

View this post on Instagram

A post shared by elizabeth zdralo♡ (@elizabeth.zdralo)

Odmah po usvajanju, 1994.godine Elizabeta je sa roditeljima otišla da živi u Ameriku, u grad San Dijego. Tamo su je dočekale televizijske kamere i medijska pažnja.

– Roditelji su mi pričali da nas je na aerodromu u San Diegu čekalo 150 ljudi, sa sve lokalnim novinarima. Svi su čuli za tu moju priču, dopala im se, a okupila se skoro cela srpska zajednica iz tog grada, jer su cenili i voleli moje roditelje.

- Advertisement -

Kad je odrasla i postala svesna počela je da se interesuje i krenula u potragu za svojim biološkim roditeljima.

-Te 2016. godine sam potragu prvo počela na Fejsbuk grupama. Nisam ih našla, ali sam pronašla grupu “Ostavljena deca” i na njoj upoznala Milicu Mršulju, sa kojom sam počela da se dopisujem. Ispostavilo se da smo obe rođene i ostavljene od strane bioloških roditelja u istom gradu, u Gnjilanu, što nas je zbližilo. Nakon toga smo se i lično upoznale u Beogradu, u septembru iste godine, kada me je ona dočekala na aerodromu. Od tada se družimo, kaže Elizabeta Ždralo, koja nikada nije zaboravila mesto gde su joj kao bebi pružili svu neophodnu negu.

– Dva puta do sada sam nosila humanitarnu pomoć u dom u Zvečanskoj ulici, 2016 i 2019. godine, od novca koji sam skupila u našoj crkvi ovde u San Dijegu. Moj suprug Nemanja i ja planiramo da usvojimo bebu iz Zvečanske.

View this post on Instagram

A post shared by elizabeth zdralo♡ (@elizabeth.zdralo)

Želim tako da uzvratim za ono što je meni pruženo kad sam bila mala, jer bez tih ljudi ne bih imala život koji sada imam.

– Igrala sam folklor punih 16 godina pri našoj grupi u crkvi a već 3 godine volonterski vodim našu najmlađu grupu, učim ih da plešu srpska kola i tradicionalne igre. Meni je folklor doneo sreću, tamo sam upoznala mog supruga Nemanju, ističe Elizabeta.

Poslednje dve godine ona je uspela da se probije i kao uticajna influenserka u San Dijegu, koja na društvenim mrežama promoviše hotele, restorane, modne brendove.

View this post on Instagram

A post shared by elizabeth zdralo♡ (@elizabeth.zdralo)

– Volim svet ispred kamera i dobro mi ide taj posao, a i drugi kažu da se odlično snalazim. Medicinska sestra sam od 2015. godine. Trenutno radim sa decom i paralelno idem u školu jer želim da napredujem i postanem viša medicinska sestra, što bi trebalo da se desi sledeće godine.

Elizabeta kaže da nikada nije bila u rodnom Gnjilanu, ali planira da tamo ode sledeće godine.

View this post on Instagram

A post shared by elizabeth zdralo♡ (@elizabeth.zdralo)

-U kontaktu sam sa medicinskom sestrom koja me je čuvala tamo u bolnici i otići ću da je vidim i upoznam. Ja sam srećna i ponosna što sam sa Kosova i Metohije i svima govorim da sam “kosovka devojka”, s ponosom ističe Elizabeta Ždralo, devojka koja je prošla dug put od ostavljene bebe do srećne žene, ali nije zaboravila šta je na tom putu prošla i odakle potiče.

View this post on Instagram

A post shared by elizabeth zdralo♡ (@elizabeth.zdralo)

Kurir.rs/Serbian Times

Kurir

Najnoviji članci