back to top
mojatv

KEKS ROLAT SA ČOKOLADOM, KIKIRIKIJEM I BANANOM: Potpuni hit na svakoj slavskoj trpezi, mnogi će obožavati ovu poslasticu (RECEPT)

Napravite keks rolat sa čokoladom, kikirikijem i bananom i ukrasite vašu svečanu trpezu. Svi će ga obožavati.

Počela je sezona slava i ako vaša nije skoro, bolje je da na vreme pronađete inspiraciju za slatki sto. Naš predlog je preukusan keks rolat sa čokoladom, bananom i kikirikijem.

Proces pripreme ovog rolata malo duže traje, ali nije mnogo težak za pripremu, a zahvaljujući fantastičnoj kombinaciji sastojaka svima će se svideti. Pored ovog, za slavu je idealan i reforma rolat od čokolade.

Sastojci:

300 g keksa
150 g oraha
1 banana
350 ml mleka
45 g kakaoa
120 g putera
1 pomorandža
Za crnu glazuru:

100 g mlečne čokolade
2 kašike ulja
150 g kikirikija
Za belu glazuru:

70 g bele čokolade
1,5 kašika ulja
60 g kikirikija

Priprema

Izlomite keks i dodajte mu krupno sečene pečene orahe. Zatim u šerpi pomešajte mleko, rendanu koru pomorandže, kao i kakao. Promešajte tako da nema grudvica, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Pred kraj dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Sipajte preliv preko keksa i dobro promešajte. Dobijenu smesu za rolat stavite na pek papir i forimajte pravougaonik ili kvadrat. Stavite bananu na sredinu smese za rolat, pa podignite obe ivice pek papira kako biste spojili krajeve.

Lepo umotajte i stavite u frižider na 3 sata. Isecite drugi pek papir na četiri trake srednje debljine i zalepite na rolat sa razmakom. Istopite čokoladu sa uljem, pa dodajte kikiriki i promešajte. Premažite rolat tamo gde nemate zalepljenu traku. Stavite rolat 40 minuta u frižider ili zamrzivač, pa skinite trake i ta prazna mesta premažite belom čokoladom koju ste istopili sa uljem i pomešali sa kikirikijem. Vratite rolat u frižider da se stegne.

(Kurir.rs/Receptoor)

- Advertisement -

Bonus video:

01:26
VIKTORIJA PRVI PUT PRAVI MEDALJONE U SOSU OD PEČURAKA: Dobila čistu desetku, uz OVAJ recept nemate grešku, SVI ĆE GA OBOŽAVATI!

Kurir

Najnoviji članci