KINEZI NASTAVLJAJU DA POMERAJU GRANICE: Chery napravio automobil s najmanjim otporom vazduha i konkurenciji zadao OZBILJAN IZAZOV

Da Kinezi vrlo dobro znaju šta rade to je odavno jasno, ali da to mogu da sprovedu u delo i pritom zadaju ozbiljne glavobolje konkurenciji, pa čak je i nadmaše, postaje sve jasnije.

Koeficijent otpora vazduha je važna kategorija, pogotovo u kategoriji električnih automobila. Sada je kineski Chery predstavio eksperimentalni automobil Aero koji, iskreno, izgleda kao proizvodni model.

Inspirisan tunom, tvrde dizajneri, postiže najbolji koeficijent otpora vazduha od samo 0,168 cd. Do konačnog proizvoda bilo je oko 2.000 različitih simulacija, koja su kompjuterski generisane, a u dizajniranju je, navodno, važnu ulogu odigrala i veštačka inteligencija.

Chery je jedna od posebnih kineskih fabrika, s minimalnim brojem električnih modela, ali s velikim fokusom na izvoz. U prvoj polovini ove godine Chery je činio 15 odsto kineskog izvoza automobila. Uskoro kreće velika električna ofanziva, a ovo je očigledno dobra najava.

(Kurir.rs/ Auto blog)

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

- Advertisement -

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci