KRALJ ČARLS DOBIO POKLONE NEPOSREDNO PRED SVOJ 75. ROĐENDAN: Kada budete videli njegovu HIT reakciju PAŠĆETE SA STOLICE! (FOTO)

Kralj Čarls dobio je pre vremena rođendanske poklone za 75. rođendan i to od članova južnokorejske zajednice u Londonu.

Kralj Čarls dobio je priliku da sazna nešto više o korejskoj kulturi, uključujući i detalje popularnog Kej popa i to tokom posete metodističkoj crkvi Nju Melden u jugozapadnom Londonu.

74-godišnji Čarls razgovarao je sa korejskim ambasadorom u Ujedinjenom Kraljevstvu Jekolom Jonom i članovima društvenih grupa kako bi čuo nešto više o korejskoj kulturi i kuhinji, a dobio je i rani rođendanski poklon – knjigu recepata i malo kimkija.

A dok mu je predstavljano to tradicionalno jelo od fermentisanog povrća, koje može biti i začinjeno zavisno od recepta, monarh se našalio na svoj račun pitavši pristune: “Hoće li mi se obiti o glavu?”, na šta su se svi dobro nasmejali.

Čarls je posetio i obližnji Cake & Bingsoo kafe, gde je kao rani rođendanski poklon dobio tortu sa ukusom čaja Earl Grey. Dok je bio u kafiću, kralj se raspitivao o Kej-pop muzici i hteo je čuje više o tom žanru.

Kralj je ovih dana održao i svoj prvi zvanični kraljevski govor otkako je preuzeo tron i to kako bi pre svega odao dirljivu počast svojoj voljenoj majci, pokojnoj kraljici Elizabeti II na svečanom otvaranju parlamenta.

Obraćajući se zastupnicima i kolegama u Domu lordova, govorio je o ostavštini službe i odanosti Njenog Veličanstva, dok je pored njega bila supruga kraljica Kamila. Bio je to istorijski i emotivan trenutak za kralja, koji je u maju prošle godine zamenio svoju majku dok se borila sa kretanjem, a koja je preminula u septembru prošle godine.

Odajući joj počast kralj je, noseći državnu krunu, sledio stope same kraljice, koja je toplo govorila o svom ocu kada je prvi put otvorila parlament u novembru 1952. godine.

Poslednji kraljev govor održan je 1950. godine kada je kralj Džordž govorio usred britanske upletenosti u Korejski rat. Bio je previše bolestan da otvori parlament godinu dana kasnije i umro je u februaru 1952., dok je njegova starija ćerka Elizabeta došla na presto.

(Kurir.rs/Dnevnik.hr)

- Advertisement -

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci