“KRIZNO JE DOBA U RASPADU KARAKTERA” Branislav Lečić progovorio o MLADIM GLUMCIMA, evo šta misli o generacijama koje dolaze

Glumac Branislav Lečić se osvrnuo na današnjost društva, mlade glumce koje podučava, te o veri koja ga prati kroz život.

Da svaki glumac otkrije nešto novo o sebi tokom rada na nekoj predstavi, potvrđuje i Branislav Lečić, koji pritom ističe da se čovek danas menja nauštrb svog bića, što ne bi trebalo da radi.

Glumac je otkrio šta je spoznao tokom stvaranja lika u jednom od poslednjih projekata, predstavi “Razvojni put Bore Šnajdera”.

– Probe su sitni obračuni sa malim unutrašnjim porocima, čovek ume sebe da slaže i odbaci. Nije pitanje samo emocije, nego i rutinskih grešaka koje pravimo u tom lakom prilagođavanju života, prelaženju preko ključnih važnih crta gde definišemo karakter. Krizno je doba u raspadu karaktera, malo je karakternih ljudi, ima grešaka. Život je toliko brz da moraš da se menjaš, ali ne nauštrb svoga bića, e taj koji prepozna gde je ta crvena linija, neće otići u destrukciju – iskren je Lečić, te otkriva da li je nekada bio na ivici te crvene linije.

– Kako da ne, dešavalo se, život je u dramatici stalnoj, ali nisam dozvolio da je pređem. Držim se za veru, uvek imam kontakt sa Gospodom, najiskreniji, razgolićujući sebe – rekao je glumac za Super TV.

Kao neko ko godinama unazad radi sa mladim glumcima, otkrio je da li ima veru u mlade generacije koje dolaze.

– Imamo vrlo zanimljive pojedince, talentovani smo jako, ako ne bude jedna generacija uspešna, očekujem uvek od druge da se pokaže i to se dešava. Važno je da mi koji prenosimo znanje budemo pošteni i iskreni, to će se primiti i tako će nastaviti drvo koje ima grane, pa grančice. Strog sam u smislu discipline odnosa prema poslu, jer sam profesionalac i za posao ginem, ali ne u smislu njihovih lutanja, tu nastojim da razgovaram sa njima, da upotrebljavajući zanat saznamo na koji način možemo da dokučimo uverljivost, istinu i autentičnost – rekao je Lečić, kojem je atmosfera na probama veoma važna.

– Bez truda i pozitivne energije teško da može da se napravi uspešna stvar, divno je kada se poklopi da je i sam proces rada dobar, da nema sujete, da je razmena dobra, i da se radujemo probama i predstavama. Iz mog iskustva, kao da publika oseti to – zaključuje Lečić.

(Kurir.rs/Blic)

Kurir

- Advertisement -

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci