KRVAVI MILIONI! Zvicer sejao smrt tražeći novac i drogu “škaljaraca”! Udovica Mileta Kapetana nosila novac na TAJNE LOKACIJE?

Šef kavačkog klana Radoje Zvicer tražio je likvidacije visokopozicioniranog “škaljaraca” Mila Radulovića Kapetana, ali i Damira Hodžića, jer je smatrao da su najbliži saradnici tada već ubijenog Alana Kožara i da znaju gde je taj Baranin sakrio novac i drogu, navodi se u optužnici crnogorskog Specijalnog tužioca.

Osim Zvicera, koji je u bekstvu i označen je kao organizator grupe, prema pisanju Vijesti, na optužnici je još 30 saradnika te kriminalne grupe među kojima su i Veljko Belivuk, Marko Miljković i Nebojša Janković, kojima se već sudi pred Specijalnim sudom u Beogradu za sedam likvidacija. Osim ubistva Radulovića i Hodžića, na teret im je stavljena i likvidacija Hodžićevog zeta Adisa Spahića, frizera koji nije imao dosije, ali je kobnog dana dovezao Hodžića na sastanak.

Iznuđivali

Podsetimo, Alan Kožar koji je bio jedan od visokopoziconiranih “škaljaraca” ubijen je na grčkom ostrvu Krf 23. jula 2020. Šest meseci ranije, u Atini su ubijeni njegovi prijatelji Igor Dedović i Stevan Stamatović koji su važili za jednog od vođa i istaknutog člana istog klana.

Kapetanov telefon

Namamili Lazara Vukićevića

Veljko Belivuk i Marko Miljković, i ostali optuženi za otmicu i ubistvo Kapetana, kako se sumnja, preko njegovog Skaj telefona namamili su Lazara Vukićevića da dođe u kuću u Ritopeku. Ubili su ga istog dana kada je Radulović otet, 14. oktobra. Navodno, sa Kapetanovog telefona su mu u porukama poslali sliku vezanog Belivuka i on je prihvatio da sam dođe u kuću strave. Na isti način, pokušali su da prevare i Aleksandra Šarca, ali on nije naseo, ali je kasnije ubijen u Tržnom centru “Ušće” u Beogradu.

Tri meseca posle likvidacije na Krfu, u Crnoj Gori 14. oktobra 2020. oteti su Radulović, Hodžić i Spahić. Njih je namamio Zvicerov rođak, Radoje Živković koji je u međuvremenu uhapšen zbog učešća u ubistvu vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića i u pritvoru je u Istanbulu.

– Hodžić i Spahić ubijeni su istog dana u Stanjevića Rupi u Spužu, a Radulović je odatle prebačen u Kotor gde je držan sve do 21. decembra 2020, gde je posle dva meseca zlostavljanja i mučenja ubijen, a od njega su iznuđivane informacije o novcu i drogi – navodi se u optužnici.

Crnogorsko tužilaštvo sumnja da je motiv odbeglog vođe “kavčana” Radoja Zvicera da naredi svom rođaku Živkoviću, Belivuku i Miljkoviću da otme muče i ubiju osim novca i droge za koju je verovao da su je “škaljarci” sakrili, bio i mržnja prema pripadnicima konkuretntske grupe, kao i uspostavljanja prevlasti u kriminalnom miljeu.

Egzekutori

- Advertisement -

Zvicer imao dve grupe za likvidacije

U optužnici crnogorskog tužilaštva navodi se da je Radoje Zvicer angažovao dve grupe ubica iz Srbije da “love” “škaljarce” u Crnoj Gori. Za njihovo prebacivanje u Crnu Goru, kako se navodi, zadužio je Slobodana Kašćelana.

– Kašćelanu je preko kriptovane Skaj aplikacije saopštio da je u Srbiji “obezbedio” dve grupe ubica, a potom tražio da ih neko preveze od granice sa Srbijom do štek-kuća na Žabljaku. U tužilačkom aktu piše da su identifikovali jednu grupu ubica i da su je činili Belivuk, Miljković i Janković, a da su u drugoj bili za sada neidentifikovani pripadnici tog klana, iz Srbije, čiji nadimci su Kortez, Rosi i Dom – navod se u optužnici. Zvicer je, tvrde tužioci, Kašćelanu rekao da su obe grupe krenule iz Beograda prema Crnoj Gori, da će 12. oktobra u kasnim večernjim satima biti na granici.

– Okrivljeni Zvicer je Radulovića, Hodžića i Spahića smatrao najbližim saradnicima prethodno ubijenog, jednog od vođa suprotstavljene kriminalne organizacije Alana Kožara i verovao je da znaju gde je pokojni Kožar sakrivao novac i drogu – navodi se u optužnici koju prenosi crnogorski portal.

Ugušili ga

Inače, tokom istrage protiv ove kriminalne grupe saslušana je i Kapetanova udovica S. R. – Ona je potvrdila da je posle nestanka supruga sa njegovog mobilnog telefona dobijala zahteve da donosi novac i da je na lokaciju koja joj je rečena odnela iz više navrata nekoliko stotina hiljada evra kao i dva skupocena sata – otkrili su ranije izvori iz istrage.

Radulovića su, dva meseca kasnije ubili tako što su ga ugušili stezanjem omče od produžnog kabla oko vrata.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Bonus video:

04:29
ON JE SPREMAN DA ROBIJA JER ZNA DA GA ČEKA NOVAC Radovanović o hapšenju PORESKIH INSPEKTORA: Radićemo na predupređivanju ZLOČINA

Kurir

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio od koristi!

Dopustite da poboljšamo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnoviji članci

OTKRIVENO ZAŠTO MEGAN MARKL NE ŽELI DA KROČI U ENGLESKU: Svemu je kumovao kralj Čarls, a upleten je i princ Vilijam

Obožavatelji kraljevske porodice ovih dana uživaju u odlomcima iz nove knjige "Endgame" Omida Skobija,...

AVRAMOVIĆ I PANTER SU POČELI SA TRENINZIMA! Obradović govorio o POVREĐENIM košarkašima! Grobari će ovo ŽELETI DA ČUJU!

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je danas da je predstojeća utakmica protiv Panatinikosa...

LJUBA ZEMUNAC IZAZVAO JE NA FERKU NAJJAČEG ALBANCA U FRANKFURTU: Žestoki Gani Droga mu odgovorio i ceo klub je pao od smeha

Ljuba Zemunac i braća Momčilo i Momir Šoškić jednom su čuli da se otvara...

DANIJELA SA 6 GODINA SHVATILA DA JE DRUGAČIJA: “Opsovao mi majku, ceo tramvaj ga podržao! Sestri u školi govorili da je za kolac”

Danijela Halilović dugo je skrivala od drugih da je Romkinja. Uprkos tome morala je...

MALA PEGA NA LICU NAPRAVILA JOJ PAKAO OD ŽIVOTA: “Mislila sam da sam zdrava, a onda je stigao POZIV i u sekundi se sve...

Erin Diring je bila u odličnoj formi, bila je zdrava i živela je svojim...

OTKRIVENO ZAŠTO MEGAN MARKL NE ŽELI DA KROČI U ENGLESKU: Svemu je kumovao kralj Čarls, a upleten je i princ Vilijam

Obožavatelji kraljevske porodice ovih dana uživaju u odlomcima iz nove knjige "Endgame" Omida Skobija,...

AVRAMOVIĆ I PANTER SU POČELI SA TRENINZIMA! Obradović govorio o POVREĐENIM košarkašima! Grobari će ovo ŽELETI DA ČUJU!

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je danas da je predstojeća utakmica protiv Panatinikosa...