back to top
mojatv

LESKOVČANIN PRVO PRODAVAO KUĆU, A SAD JE DAJE ZA DŽABE Odlučio da BESPLATNO ponudi imanje na korišćenje, ali ima jedna CAKA (FOTO)

U poslednje vreme, a naročito od vremena koronavirusa mnogi građani Srbije upoznali su prirodne lepote naše zemlje za koje nisu ni znali. Tako sada sve češće zasićeni od gradske buke, traže beg ka selu i mirnijem načinu života.

Ljubitelje prirode i mirnog života privukao je jedan poseban oglas na društvenim mrežama, a u njemu se kaže da se kuća od 100 kvadrata, u nestvarnoj prirodi – u blizini Sijarinske banje, Radan planine i Prolom banje, daje besplatno na korišćenje porodici koja bi pet godina ili duže živela i radila na imanju.

Takođe, navodi se da kuća jeste trošna, ali da ima baštu, veliko dvorište, voćnjake, šljive, kruške, jabuke, trešnje, dud, višnje…

Međutim, nije sve tako idealno. Fali toalet u kući, a da bi se neko uselio ovde, potrebno je i da ispuni više uslova.

– Dajem na korišćenje seosku kuću porodici koja bi po dogovoru (do pet godina ili duže) živela i radila na imanju. Dogovor bi podrazumevao održavanje kuće i stanovanje uz ugovor, neotuđivost, pravo stanara da živi i radi na imanju, koje ima šljivak i njive, uz dogovornu kompenzaciju od prinosa. Kuća ima oko 100 kvadrata, sa starim nameštajem u dve sobe, hodnikom, kuhinjom i špajzom – koji je namenjen za toalet. U ograđenom dvorištu se nalaze ambar, pomoćna zgrada, sušnica i svinjac, spoljni toalet. Ispod dvorišta je bašta gde može da se posadi po želji, a trenutno je tu detelina, koja se kosi i odlaže u plevnu. U dvorištu se nalaze voćke – šljiva, kruška, jabuke, trešnja, dud, višnje, grožde, dunja, smokve i orasi. Na 800 metara od kuće je asfalt, a put je nasut šljunkom – naveo je vlasnik u oglasu, ističući da kuća i imanje nisu na prodaju.

Kuća se, kako je vlasnik objasnio, nalazi u selu Pusto Šilovo, na osam kilometara od Sijarinske banje, 12 kilometara od Radan planine i Prolom banje i 42 kilometara od Leskovca.

Inače, on je prethodno na istoj Fejsbuk grupi objavio oglas za prodaju ovog imanja, gde je tada naveo da je cena 30.000 evra.

Po svemu sudeći, biće da je vlasnik ovog imanja promenio mišljenje, te odlučio da ipak ne prodaje kuću, već da je da na korišćenje, a zasigurno je da će biti zainteresovanih ljudi.

Kurir.rs/Informer

Kurir

- Advertisement -

Najnoviji članci